7/06/2012

Kviltning pågår / I am quilting

I måndags var jag tillsammans med min väninna och mackade tre kvilttoppar, några ufon som har legat från sju till ett och ett halvt år. Jag började maskinkvilta i tisdags på det yngsta ufot och det tar tid. Jag sitter vid symaskinen tre till fyra timmar om dan och glömmer inte ta paus. Det är nämligen ganska ansträngande för nacken och viktigt med raster från kviltningen. Men jag tycker det är jättekul.
Jag använder flerfärgad tråd Sulky Blendable. I blocken har jag kviltat med raksöm, men kommer att kvilta med mönstersöm i bårderna. Det är ett väldigt vändande fram och tillbaka med täcket, men ännu tycker jag att kviltningen är jättekul. Jag har några block kvar att kvilta innan jag börjar med bårderna.
 Upptagen med kviltning Busy Quilting
I have started to machine quilt one of the quilt tops that I have sandwiched last Monday. Since Tuesday I have spent three to four hours a day quilting. In spite of several turning of the quilt top through the the sewing machine I still think it is fun. I have some more blocks to quilt before I will start with the sashings. And I have remembered to rest  a while every hour when I am quilting.

3 kommentarer:

 1. Tekniktecket ser ut til å bli rikigt fint. Ble bra med den brede blomsterkanten rundt det hele.
  Husk nå på dine armer, vi vil ikke ha flere sjukskrivninger......

  SvaraRadera
 2. Idag ett bra väder för att sitta och quilta..lycka till!!Kram

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen kommit igång med ditt kviltande, håller du den här takten är du nog snart färdig. Kram

  SvaraRadera