8/18/2012

Stickning Malmö festivalen /Knitting in Malmö Festival

I går började sommarens stora begivenhet i Malmö, Malmö Festivalen med massor av mat från olika länder som säljs i stånd på bl.a Gustaf Adolfs torg. Härligt väder innebar också att det kryllade av människor på festivalområdet. Eftersom Hemslöjden fyller 100 år har man dekorerat en del lyktstolopar, brunnen på Lilla Torg och kungen på Stortorget med stickade plagg. Här är några bilder som jag måste dela med mig
I was down town in the afternoon, because of the event Malmo Festival. I had to take some pictures of the knitted clothes for the lamppost and the statue at the square.
Instickad lyktstolpe/ Lamp post with knitted clothes

Brunnen på Lilla torg / Fountain

Detalj från Brunnen på Lilla torg/ Fountain details

Brunnen på Lilla Torg/ Fountain once more

Ytterligare en lyktstolpe / Another lamp post

Och en till/ And one more

Kungen med stickade kläder/ The statue with knitted clothes

8/17/2012

En liten tjuvtitt / A sneak peak

Jag har under de senaste dagarna varit upptagen med mitt inlägg i en Blog Hop där drygt 160 quiltande damer deltager. Bloghopen heter Bowls of Border och ni kommer dit genom att klicka på en gadget på högra sidan i min blog.
Här kommer i alla fall en tjuvtitt på den andra som  jag håller på med, bara en liten detalj från en väggkvilten . Kviltningen återstår, så det blir sömnad i dag också.
Kolla min blog 20 augusti för då är det min dag att publicera
I have really been busy sewing since Tuesday this week on my contribution to the blog hop Bowls with  Borders.You will find the gadget to the right on my blog. I have finished one wall quilt and this is only a sneak peek from the second that I am ready to quilt today. My day is on Monday to publish my quilts on my blog. Don´t miss the event!!!
Tjuvtitt / A sneak peak

8/14/2012

Gamla Mormors Block / Great Granny Squares

Nu har jag sytt färdigt quilt toppen Gamla Mormors Block. De liknar verkligen de virkade rutorna som jag gjorde på sextiotalet. Jag har ett stort överkast och en pläd i den tekniken, virkade i ullgarn.
Blocken var hur som helst väldigt kul att sy och det kommr säkert att bli fler vad det lider. Kanske några grytlappar vore trevligt att sy.
Jag kommer att sy ihop en baksida av vitt tyg och lite rester från trettiotalstygerna som jag sydde blocken av.
My Great Granny Sqaures quilt top is done. I think it turned out very nice and it will be a quilt that I will enjoy.I will piece the backing with the remaining fabric and some white solid. I already now love it.
Färdig quilt top / Finished Quilt top

8/13/2012

Kurshelg i Löftadalen/Classes in Loftadalen

I helgen har jag tillsammans med ett trettiotal damer varit på kurshelg i Löftadalen i Rikstäckets regi.
Löftadalens folkhögskola ligger i Halland i Åsa, några mil från Kungsbacka. Jag och Karin deltog i två kurser, en kort kvällskurs på fredagen och tygfärgning och överföring av bilder och screen print på lördagen och söndagen.
På fredagskvällenb  sydde vi  dekorativa armband under Anita Fors handfasta ledning. Så fina armband det blev av små tygbitar. Det mesta kunde man sy för hand och kul var det sedan att smycka armbanden med diverse band, knappar och pärlor och några handsydda dekorativa stygn. Det går att sy hela armbandet på maskin, men då missar man den mysiga handsömnaden.
Vi hade med oss varsin stor resväska, som bl.a innehöll en hink, diskbalja, 11 meter tyg att färga och trycka på , diverse skyddskläder, hushållspapper och andra nödvändiga tillbehör.
Kursen på lördagen och söndagen hölls av Ingrid Agering och vi hade mycket att stå i med färgning och sköljning av tyger på lördagen och sedan tryck och överföring på söndagen. Jättekul var det och vilka godsaker vi fick med oss hem efter allt vårt arbete. Och vi behövde använda oss av det mesta vi hade med oss.
Vi trodde att vi inte behövde släpa på så mycket, eftersom vi inte skulle sy på maskin, men som vi bedrog oss. Vi åkte med tåg och buss dit och det gick faktiskt väldigt bra trots våra tunga väskor.
Kul var det i alla fall att gå på kurs. Men så trötta vi var på hemresan efter helgens övningar.
Och  ett underbart väder, inte minst tur för att torka våra tygstycken plussade på den positiva upplevelsen med kursen.

I have been at two different classes in the weekend. We had a very heavy luggage to carry on train and bus as we had to bring a bucket and a washing bowl, 11 yards of fabric to dye and other bulky things.
But it was fun from the beginning to end and marvelous weather in the wonderful landscape.
In the Friday evening we were sewing bracelets from scraps by hand and it was very fun.
On Saturday and Sunday we were busy dying fabric and testing  screen print. It was so fun and even if round trip was a bit tiresome with the heavy luggage, I hope that I can go next year again.
Utsikt från matsalen / View from the dining roomMitt armband/ My bracelet


Våra tyger på tork / Our dyed fabric drying outside

Exempel från kursen/ Examples from the class with screen print