2/23/2011

Sommar inomhus /Summer indoors
Jag kände för att få lite sommarkänsla inomhus och fick lust att använda ett av blocken i den BOM som Karin och jag gjort för Öresundsquiltarna. Jag letade fram tyger med sommarkänsla , sydde tre likadana block, lade till lite bårder och visst blev det en trevlig löpare.
It´s winter and snowing outside and as I´m longing for summer I thought I could have some of the Summer feeling inside and made me a runner in fabric with lot of Summer.Three simple blocks, some borders and yes, it´s summer in my home.


2/21/2011

Rosig kudde / A red pillow
Nu har jag sytt ytterligare från ett mönster i den senaste Fat Quarterly. Det blev en kudde i röda och lila nyanser med applicerade blad. Jag inhandlade tyger på Stoff och Stil, gillar företagets enfärgade tyger och det blev billigt. Tyger inköpta för en dryg hundralapp räcker till två kuddar. Visst blev den läcker med en bra lösning till baksida utan blixtlås.
I have made one more pillow. I have found the pattern in the last issue of Fat Quarterly. It was so fun to make and I have found fabric for a very good price in a store close to my home.


2/20/2011

Fortsättning med foto på tyg / More pictures on fabric


Jag fortsatte i veckan med att leka med fotoöverföring. Denna gång blev det en gammaldags sypåse där jag tyckte det kunde passa med mig och Henrietta. På baksidan har jag fört över fotofil som jag köpt från Stampington, gillade verkligen de s.k. inchies med gammeldags sybehör.


This time I have transfered the picture of me and Singer FW fabric that I have used in my new sewing purse. On the back of the purse I have transfered an inchie file with old sewing notions.

It´s so fun to play with photo transferring.