6/15/2011

Änglavakt men....I had a guardian angel


Änglavakt visst hade jag det. I måndags cyklade jag ner till stan, var sugen på en sallad på mitt favoritställe. Kom inte längre än till Lidl mitt på Södra Förstadsgatan.... då blev jag påkörd av en bilist, som inte respekterade stopplikten. Framhjulet på cykeln blev allt annat än runt, snarare i form av en åtta. Och jag fick ett nästan ramperat knä. Bilisten försökte smita, men jag ringde till polisen och sedan blev det akuten i 12 timmar innan jag blev inlagd på Ortopeden.
Operation i går och i dag är det träning som gäller så jag kan klara kryckor i tre månader.
Änglavakt kanske men inte kul för mig. Det kunde varit värre. Ja, jag har datorn i sjuksängen på MAS.

I must have had a guardian Angel.... I was hit by a car two days when I was biking down town to get me a tasty salad at my favorite bar. But I got instead a broken bike and a broken knee. The next three months I will hop on chroches . I was operated at the hospital yesterday afternoon.
But it could have been worse. Yes I have my Mac in the bed at the hospital.

6/13/2011

Inte sy Not sewing


Jag har fått syförbud från sjukgymnasten. Det känns hårt. Dessutom måste jag hålla upp med stickningen, så det får bli virkning i stället. Eftersom det är vänster arm som jag har ont i kan jag nog virka. Jag inhandlade i fredags material hos Fröken Garn till en virkad kofta i härligt limegrönt garn, som är en blandning av lin och bomull.Garnet heter Allino och kommer från en dansk garnagentur.Koftan virkas uppifrån och ner och det är ett trevligt mönster att virka efter.

Virkat har jag inte gjort på många år, men det var kul att börja med det igen. Men jag skall förbereda några arbeten för handsömnad. Snart kan jag nog börja sy på maskin igen och pyssla lite mer med att föra över filer till min nya Mac.

As I can´t sew on my machine I have bought yarn for a crocheted jacket in lime green. It´s several years ago since I last crocheted. The pattern for the jacket was fun to use and I hope my neck will take this type of work without aching to much.