4/24/2019

Alla flickor älskar diamanter All girls love diamonds


När Carol bjöd in till denna blog hop som skall handla om diamanter, kunde jag inte motstå.
Men sedan började jag fundera, diamanter, har jag någon idé om vad jag kan sy. Jag kanske inte har sytt diamanter, men jag har placerat half-square triangels i form av en diamant. Då tänker jag på en duk som jag gjorde mönster på en duk  till Rikstäcket. Jag kallade duken Inte äkta diamanter.

When I was invited by Carol to this blog hop To be a diamond, I couldn't resist to participate. Then, I didn't think I have ever sewn diamond shaped blocks. But for the winter issue of the magazine for the Swedish Guild Rikstäcket, I made a pattern where the half squares form diamonds.
It was an easy way to use a charm pack with several solid colours.

Visst är det diamanter?
Don't you think they are diamonds? 

Även den lilla i mitten är väl en diamant?
Even the small one in the middle is a diamond, don't you think?

Jag hade en charmpack med svagt mönstrade färgglada tygbitar som jag ville leka med tillsammans med ett ljusbrunt bottentyg. Denna gång skulle det bli en löpare.
I took a charmpack  in my stash with small pattern and of course with bold colours which I will play  with together with a light brown fabric.

Det blev ett litet annorlunda utseende med det ljusbruna bottentyget, men de klara färgerna gifte sig bra ihop med det ljusbruna tyget.
I think the out coming was good.Nu har jag visat mina diamanter. Det är spännande att se vad alla andra har hittat på i denna bloghop.
Så sätt dig med en god kopp kaffe eller te och njut av allt man kan göra med diamanter

I hope you have liked my diamonds. It is so exciting to see all the diamonds around the hop. Enjoy of all the inspiring blogs around the diamonds together with a nice cup of coffee or tea.

April 22 

April 23

April 24

April 25
Hill Valley Quilter thats me

April 26

Tack Carol för att du hållit i denna blog hop.

Thanks Carol for hosting this blogshop. As always so well organised and so fun.

Hälsningar från mig i Malmö, där sommaren redan är här

Greetings from me in Malmö, Sweden where we already have Summer and no Spring at all.