9/01/2010

Höst i luften/A feeling of Fall


Visst känns det nästan som höst, ganska kallt på nätterna. Det var en underbar dag i går, soligt och fint. Jag och en väninna tog en tur till Stoff och Stil, för att inhandla material som jag behövde för att göra något av två korgblock, som blev över från de täcken, som Öresundsquiltarna sytt block till. I bland är det svårt att få ihop block som sytts av olika quiltare med olika idéer om färger och även tygkvalitet, till ett vackert täcke. Men nu blir det två påsar i rött av två block , där blommorna i korgen har röda inslag. Sedan har jag ett block kvar, där det inte är rätt storlek på hektagonerna, ett underbart fint block, men det får nog också bli en påse av den. Av medlemmarnas block kommer Karin och jag med gemensamma krafter, lämna ett sofftäcke, ett mindre väggtäcke och tre påsar sydda av medlemmarnas block till vårt lotteri på utställningen.


Annars har jag fortsatt med min lek med charms och det har blivit en stor löpare med höstfärger till mitt matrumsbord. Jag har använt färgvandring när jag satt ihop blocken.

När det har blivit lite mer höst kommer den att ha sin givna plats på mitt bord.

It feels like automn and of course it´s September and it really dark in the evenings.

I took a very nice tour with my friend Gunnel to a fabric shop, she is not interested of sewing, but the shop is quit close to IKEA, where ít´s good and very cheap to lunch.

I´m busy sewing for our show to the raffle we will have.

And I have also played with the charms and sewn a runner with colours of Fall.

I ´m lookin forward to place it on my table when it´s really is Fall.8/29/2010

Beroendeframkallande/Addictiv
Jag har under senaste veckan lekt med en packe charms. Sytt ihop med enfärgat tyg, skurit lite.Det har blivit en stor löpare med gult enfärgat tyg tillsammans med ett charmsbunt i närmast höstfärger. Kvarstår att sy fast kanten för hand.Kunde inte sluta leka, hittade ytterligare en bunt i romantiska tyger, syr ihop med tyg vitt på vitt och det blir bara så ljuvligt.Ni får en liten förhandstitt eller aptitretare på en del av det som jag sytt. Detta skall också bli en löpare, behöver flera till mitt matrumsbord.


Jag kommer att ha med instruktioner till Öresundsquiltarnas utställning 16-17 oktober så ni också kan använda de charms som ni har i era gömmor och börja leka med rutorna. Det är verkligen jättekul.


It´s addictiv to play with the bundles of charms. I have already sewn a large runner in the colour of Autumn, remaining the handstitching of the binding. I couldn´t stop playing and found a bundle of charms with wonderful pattern of flowers, bought some years ago and have started with a new runner.

This is a peek a boo of my playing with the charms.It´s going to be an large runner for my dining table.


I will sit together with my Henrietta, my FW, and sew during the show, that my quilt guild will have in the middle of October and playing and leave an instruction to the pattern. Now back to my sewing machine. I must continue sewing,it so fun!!!!