9/30/2010

Dresden kudde Dresden Plate Pillow


Under 2011skall Karin P och jag ha en BOM hos Öresundsquiltarna http://www.oresundsquiltarna.se/ där vi skall presentera olika tekniker. Trots allt jobb med vår utställning har vi börjat kolla en del block, som vi skall sy. Vi kommer att ha ett presentationsblad på utställningen, där vi har bilder på två block som vi sytt.

Mitt block blir ett Dresden platta. Instruktionen har jag hittat här http://sewmamasew.com/blog2/?p=6713, har ändrat lite på blockstorleken och det har blivit ett härligt block. Jag använde bara rester till blocket och visst blev det färgsprakande med rester från Kaffe Fasset tyger.
I går kväll skar jag till några kvadrater och bakstycke och fortsatte sy tills det blev en kudde.
Jag har kviltat lite lätt på framstycket med mönstersömmar och använt min favorittråd Sulky Blendable. Naturligtvis kommer kudden att finnas på vår utställning den 16-17 oktober på Folkets Hus i Limhamn.
My friend Karin and I will host a BOM during 2011 in our guild displaying different technics and one of the blocks will be a Dresden Plate.
I have found a very good tutorial here http://sewmamasew.com/blog2/?p=6713. I have used some scraps from my Kaffe Fasset stash and I´m very satisfied with the result.
I continued sewing last night and it turned out to be a colourful pillow.
It will be displayed in our guild show 16-17th October in Limhamn, Sweden.

9/29/2010

Mysterietäcke från 2009 /NYE 2009 Mysterious quiltNu har jag fått klart ytterligare ett UFO, ett mysterietäcke från Nyårsafton 2009 som Ann Smith på en av Yahoogrupperna i USA har gjort. Denna gång passade det med motivtyger, så jag valde en panel från Laurel Burch, en av mina favoritdesigners, som tyvärr avled alldeles för ung.

De andra tygerna är också från samma serie. Det blev verkligen ett färgsprakande täcke och sydd i ett sidenlent tyg.
Så härligt att få klart ytterligare ett UFO
Yes!!!!! I have finished one more UFO, NYE Mysteryquilt 2009. I have used fabrics from Laurel Burch line Dansing Horses and I love the quilt with the wonderful silky touch.