10/22/2011

Änglavantar / Angel Mittens


Det finns en norsk bloggare Jorunn som gör fantastiska mönster till vantar och mössor i typisk norsk stil, stickat med tunnt garn i två färger. Hennes blog heter Muffins världen och finns här
http://muffinmamma.blogspot.com/. Jag föll för hennes mönster på Änglavantar och kunde inte låta bli att inhandla mönster från henne, lätt gjort som pdf-fil och sedan handlade jag garn hos Ulletuss här i Malmö. Vantarna är lite pilliga att sticka, det gäller att hålla koll på maskorna hela tiden, men visst blir det härligt att vara ägare till ett par änglavantar.
I couldn´t resist the temptation to knit mittens with angels. The pattern is made by a Norwegian woman, Jorunn. It´s a kind of challenge to knit but of course I must have mittens with angels this winter.

10/21/2011

Mitt första tovningsförsök / My first trial to felt woolJag köpte förra lördagen garn och mönster till en tovad väska. Stickat har jag gjort varenda kväll på stickor nr 7 med 100 % ullgarn Fritidsgarn och det blev en stor grön säck.
Och superlånga grönt band och ett mindre till att stänga med.
Igår försökte jag då med tovningen i tvättmaskin 60 grader och med grönsåpa tillsammans med ett väl använt badlakan och ett par jeans.
Spänningen var olidlig och ut kom en mindre filtad påse. Jag blev jättenöjd med resultatet men tyckte nog att den var lite väl stor ändå. Idag åkte jag ut till garnaffären Ulletuss i Malmö, där jag köpt material och mönster, för att kolla med modellen. Mycket riktigt, det blir att tova en gång till så väskan blir mindre och stadigare. Sedan skall jag fodra den och fixa till den, men jag tror att den blir bra och färgen är bara så skönt grön.
I have for the first time tried to felt a purse in wool yarn. It was so exciting to find out the result, but I thought the purse is to big and I have to felt it once more in the washing machine.
I love the colour and the texture of the purse and I think it will be a lovely purse after the second felting and after lining of course.

10/17/2011

Uppdatering Henrietta Ekorre / Updated Henrietta Whiskers


Idag har jag börjat med den breda bården, som måste sys innan de resterande applikationerna med kråkor och stjärnor sys på. Jag har i min quilttop använt en bunt FQs från samma höstkollektion designad av Deb Strain. Där finns massor med tygbitar kvar, så valet var inte så svårt hur bården skulle se ut. Det blir en bård med förskjutna rektanglar i de olika tygerna.
Det är bara bården på långsidorna som jag sytt på än så länge, jag skall försöka hinna med resterande bård i morgon om jag orkar. Jag kämpar med en envis hosta som hållit mig uppe flera timmar två nätter i sträck.
I have started the outer border in the quilttop and it will be a pieced border from the FQ bundle that I have used in the quilttop. I have only done the left and right border the remaining borders are planned to be done tomorrow.

10/16/2011

Bloggers BOM block 1


Jag hade tänkt mig ta en promenad i det härliga höstvädret, men en förkylning med en besvärlig hosta, fick mig att stanna inne i stället och roa mig med stickning och att sy det första blocket i en gratis BOM som började den 25 september. Det nya blocket för månaden presenteras omkring den 25 varje månad och det är olika designers till de olika blocken.
Ni kan läsa allt om detta om ni klickar på kompassen till höger i min blog.
Jag har bara använt rester och det är inte stora tygmängder som går åt. De färdiga blocken kommer att bli 8 inch, 20 cm stora. Mina rester utom bakgrundstyget är alla från Kaffe Fasset.
Blocket gick fort att sy och det är förmodligen ett klassiskt block.
My intention today was to take a walk in the lovely fall weather, but as I have caught a cold with an intense cough stopped me. I has knitted instead on what will be a felted purse and then started to sew Bloggers BOM, which started 25 th of September. You will find everything about the BOM if you click on the compass to the right side in my blog.
I have only used scraps from Kaffe Fasset, except the back ground which is white on white.
The size of the block is 8 inch.

Garninköp / Wool yarn


I går var jag och besökte en garnaffär i Malmö, Ulletuss , där man visade en egen ny kollektion av tovade vantar och mössor och hattar. En jättemysig affär och underbara stickade och tovade plagg.
Jag och min väninna Karin köpte material till var sin tovad väska, som vi båda två var tvungna på att börja på i går. Väskan går fort att sticka med stickor nr 7 och grovt ullgarn. Jag måste nog dit till affären i veckan och kolla utseendet på väskan en gång till, är lite osäker på hur handtagen skulle monteras. Mitt färgval var givet och väskan skall vara randig och tovas i 60 grader i maskin tillsammans med några jeans eller ett stort många gånger tvättat badlakan.
I have started to knit a purse in wool yarn, that will be felted in a washing machine. I have never felted wool yarn before in a machine, and I´m very excited of the final result.