10/11/2013

Flygande gäss / My flying geese quilt

Förra sommaren färgade tygerna till gässen och sedan har jag gått och klappat de härliga tygerna, har hela tiden tänkt mig sy detta täcke som jag hittade i Fat Quarterly´s bok.

Nu i sommar var jag på kurs i Löftadalen, ett härligt ställe att koppla av på, men jag gick ingen kurs, utan i stället började jag sy på min kvilttopp.

Den blev större än vad jag tänkte mig från början 220 x 170 cm, så jag funderade länge på hur jag skulle hantera den, för jag skulle frihandskvilta den på maskin.
Jag har kviltat s.k. raka linjer i gässen och bubblor i bakgrunden. Och jag gillar verkligen resultatet.
Jag fick den fotograferad i Östersund av Lena, så man kan se hela kvilten.

I have hand colored the fabric on a class a year ago and then I have planned a year what to do with the fabric, I found a quilt pattern in Fat Quarterly´s book that I fell in love with.
But I didn´t think that this would  be a large quilt it is 90 x 70 " and as I had to quilt it on my sewing machine I hesitated a lot before I started to quilt. The quilt is free motion quilted and I thought it was fun. 
And I must say that I love how it turned out. I have got help to take a picture of it. The pink stripes are made of linen, and it is not easy to use in a quilt, but it is beautiful fabric to use.

10/10/2013

Årsmötet i Östersund / Annual Quilt Guild meeting in Östersund

Jag har varit iväg i fyra dagar till Östersund på Rikstäckets årsmöte ,som hölls på  en plats där jag inte varit tidigare. Det var ett väldigt välordnat möte där Jämtkvilten verkligen hade ordnat, så att vi kände oss väldigt välkomna.
Eftersom det var jubileum, blev det lite extra av både det ena och det andra. Alla kviltare som var registrerade fick var sin liten goodie bag med diverse bra att ha saker i alla fall för en som syr.

Nu fick jag också se täcket Jubileumskvilten helt färdigt och visst det blev riktigt läckert med allt det blå och gula.
Vi var väldigt skeptiska till allt det blå och gula, men slutresutltatet blev bra också på täcket, fast huvudnumret var egentligen boken.

Jämtkvilten hade en imponerande utställning med massor av vackra, intressanta och roliga kviltar.
Min favorit är denna här, som jag återvände till flera gånger

Denna kvilt är sytt av Margret Sätervall, Jämtkvilten och jag gillar den jättemycket.

På måndagen turistade Karin och jag i Östersund. Vädret var helt underbart och vilka fina färger
Kolla bara dessa bilder, tänk vilka kviltar som de kan inspirera tillÖverallt i stan såg man dessa små barn till Sjöodjuret. Visst är de underbaraOch inte kunde jag låta bli att prova en sådan sötnos

En härlig turistdag i Östersund som lockar till ytterligare besök