6/03/2010

En härlig födelsedag/ A wonderful birthday


Min härliga födelsedag

Solen strålade och fåglarna kvittrade och jag vaknade tidigt trots att jag hade en semesterdag.
Jag hade planerat en dagsutflykt till Helsingborg och tog tåget dit redan klockan nio i morse.


Vädret var verkligen inbjudande för en lång promenad i den vackra staden. Jag strosade runt och kollade lite i olika affärer, hamnade naturligtvis i en affär som sålde symaskiner och sybehör.Lite saxoman som jag är, blev det en lite större broderisax som jag föll för av bra kvalitet och till ett rimligt pris. Lite fina knappar blev det också.


Jag hittade också ett lite gammaldags fik, Café Annorledes, där jag njöt av ett gott kaffe med tilltugg på trottoarserveringen.


Fick en trevlig pratstrund med en främmande kvinna om ditt och datt, t.o.m kom vi in på lite om lapptäcken.Blev inspirerad att sy en linnejacka, var inne och provade en limegrön enkel jacka i en affär, tyckte att den var jättefin, men lite trång och tror nog att jag lätt kan sy en sådan.


Köpte faktiskt limegrönt linne i dag till en jacka. Men tillbaka till Helsingborg

Jag satte mig ett tag i en liten park och beundrade rabatter med nästan utblommade ståtliga tulpaner bottnade med förgätmigej.

Visst är det en underbar rabatt


Efter en god lunch hamnade jag på torget där jag föll för en liten rosenplanta och en blodröd hängpelargon till min balkong.


Dagen avslutades med en svalkande päroncider på Hamnkrogen i den härliga sommarsolen.

Visst var det en underbar födelsedag.
Jag sydde på tisdagen en ny veckad necessär, som jag skall ge till en kattvän.Jag använde i stort sett samma teknik som på förra necessären, men gjorde den lite större och en bredare botten.

5/30/2010

Margo fobi /One more Margo

HejJa lite fobi kan det väl vara att sy två väskor efter samma mönster i dagarna efter varandra.Men de är bara så kul att sy. Jag har planer för en väska till dock inte i Kaffe Fasset tyger utan i helt andra tyger. Men väntar tills jag har fått den löstagbara botten som jag beställt hos Lapp-Elisa.Den andra Margo har fått lite bling, bling. Tyckte det var kul att leka med stora pärlemorknappar och göra en kul blomma.

Den lila väskan kommer att passa perfekt till mina kläder. Mina favoritfärger just nu och har varit länge är lila och lime, inte bara i lapptäcken.I dag blir det en utveckling av den rynkade necessären som jag sydde häromdagen.


Vet inte riktigt hur det blir, skall först plocka fram lite tyg och troligtvis blir det garnering med band och annat.


HelloThe Margo purse from Lazy Girls Design is very fun to make. It´s hard to stop making more of them. But I will take some rest now. The first Margo have I sold to a good friend, the one in pink and red Kaffe Fasset fabric, but the purple one is for me. I love purple and lime and not only in quilted things I have several clothes in those colours.The purple Margo has been embellished with a flower, originally a pincushion and several mother of pearls buttons.

If you want to tried the small purse you will find the instructions here http://noodleheads.blogspot.com/2010/04/gathered-clutch-tutorial.htmlIt was very fun to make and there is a good tutorial for insert a zipper between the lining and the main fabric.I will make more of this small purse but will change it a bit and embellish it with some more ribbons.Have a nice day