1/15/2011

Ho Ho / Hoot Hoot


Visst är ugglor fantastiska fåglor och de har alltid fascinerat mig.
Häromkvällen hittade jag här hos Maisy från Australien http://www.daisyquilts.blogspot.com/ en mycket söt uggla, som jag föll direkt för. Jag ville sy den nästan med detsamma, beställde mönstret som pdf-fil och morgon därpå fanns mönstret i mailboxen. Visst är det praktiskt att köpa mönster så här.
Sedan hittade jag lämpliga knappar hos Gregers Sy här i stan, filt hos Panduro och sömnaden skedde i ett nafs. Handsömnad framför TVn medan jag kollade på Let´s Dance.Ugglornas "ansikten" är påsydda för hand.
De är ca 15 cm höga och hur gulliga som helst tycker jag.
I love owls and when I visited this blog http://www.daisyquilts.blogspot.com/ I found a very cute owl and I felt an immediate urge for sewing .
I made these two cuties yesterday. They are 6 inch high and I love them. I have used some of my stash of Kaffe Fasset´s fabric.

1/10/2011

Shabby Chic quiltblock/Shabby Chic quiltblock


När jag började på en kurs i december hos Veronica med bl.a. överföring av bilder till tyg, tyckte jag att tidsmarginalen till del 2 var god, ända till någon gång i januari. I förra veckan upptäckte jag att någon gång i januari var den 10 januari, idag med andra ord.

Min lediga tid, som numera är ganska stor, har gått åt till att sy och skriva mönster till Öresundsquiltarnas BOM, ett projekt som jag delar med min väninna Karin. I går blev alla blocken ihopsydda, skall bara sy på två avslutande bårder, nyårsmysteriet hopsytt och då igår kväll började jag överföra bilder till tyg.

Jag har valt ett limegrön romantisk tygserie från Lecien och sedan gammaldags franska kort och gamla spetsar, som Karin och jag hittade på loppis i Ystad i somras. Jag kommer sen att komplettera med pärlemorknappar och lite annat lullull.
Jag blev belåten med första blocket, det kommer totalt att bli 12 block och med 10 franska kort.
Och jag känner mig inte helt oförberedd till kursen i kväll.
I have started a new project, a Shabby Chic quilt with a romantic fabric in lime från Lecien and
with old fashioned French cards from the twenties or thirties. The quilt is from a class in our LQS and we will meet again for the second time this evening
I have added some old laces, which I found at a flea market last summer. I will also add some mutter of pearls buttons after quilting.
This is the first block, that I have made.

1/09/2011

Nyårsmysteriet löst/ NYE quilt top done

Nu har jag sytt färdigt mitt nyårsmysterium för 2010. Det blev en mycket färgglad quilt med favorittyger från Laurel Burch design.

Har samlat på mig en hel del tyger under årens lopp med just hennes tyger. Det var härligt att göra tyginköp i min sygarderob, bara bakgrundstyget det limegröna kommer från tygaffären för drygt 200 kronor.

Det blir en stor s.k. lap quilt, det täcker i alla fall min 120 breda säng. Nu blir det att fundera på hur jag skall quilta och hur jag skall sy ihop baksidan, för det blir säkert en baksida av rester, för jag tycker att det är väldigt fint.


My NYE mystery is done, the quilt top is finished. I have chosen fabric designed by Laurel Burch, except the lime back ground fabric. The Laurel Burch fabric is from my stash, which I´m very delighted over.

I think I will make a pieced back with some nice leftover from Laurel Burch design.