7/30/2010

Korgmakeri av tyger/ It´s a wrap


I veckan var jag på kurs i korgmakeri, där man sydde korgar av plastlinor överklädda med tygremsor. Det var jättekul och kan snabbt bli vanebildande. Jag har redan anmält mig till en kurs där man syr fyrkantiga korgar.

Allt som behövs är en stark symaskin, som syr sicksack, tygremsor, tråd, lim för att fästa början och slutet på remsorna och sedan är det egentligen bara att sy.

Enklast är att sy en rund korg och sedan anpassa lutningen av arbetet efter den form på korgen som man vill ha.

Det bästa är att man kan i princip använda vilka tyger som helst. Kursledaren Pia visade en korg, som hon sytt av sin mors nattlinne. Sedan kan man tvätta korgarna i maskin, när de blir smutsiga. Praktiskt eller hur? Det blir garanterat fler. Har beställt en bok It´s a wrap på Adlibris.
I have been at a class being taught to sew baskets from fabrics. It was an easy peasy technic .
All you need is plastic rope, fabric, glue and a good working sewing machine. I´m satisfied with my first basket or bowl and I will surely make more of them. You could use all kind of fabric. The teacher had brought a basket where she had used her mother´s old night gown.
I will surely make more of them and has ordered the book It´s a wrap.

7/26/2010

Av 29 charms/ From 29 charms


Hej

Jag följer Kellys blog där hon under några veckor har visat vad man kan sy av 40 5 inch charms och extra tyg till foder m.m.

Jag har kommit upp i 29 charms och av detta har det blivit en väska, en liten necessär och en makeup förvaring. Kelly har också med ett glasögonfodral, men det har jag inte sytt.

Jag har använt batikcharms och jag gillar verkligen resultatet.

Kellys blog hittar ni här http://kellyrachel.com/blog/. Alla sakerna var kul att sy, jag har gjort smärre förändringar, ville t.ex. ha en knäppning på väskan.
I have followed Kelly´s SAL concerning purses. She has started with 40 5inch charms to make a purse and other necessities.
I have only used 29 charms and all of them are batiks.Don´t you think they glow. I love them.
you will find Kelly´s blog here http://kellyrachel.com/blog/