10/19/2008

Förberedelser inför Houston/Preparation for Quilt Festival


I februari i år bokade jag rum för mig och min quiltväninna Inga-Britt på The Hyatt Regency i Houston http://houstonregency.hyatt.com/hyatt/hotels/index.jsp . Hotellet ligger på promenadavstånd från George R. Brown Convention Center, fast man kan också åka buss dit.

Där går bussar i skytteltrafik under den tid som aktiviteterna fortgår. All information om utställningar och kurser finns här http://www.quilts.com/.

Tiden har helt enkelt rusat i väg och nu är det mindre än en vecka kvar tills vi lyfter från Kastrup till Paris, fvb till Houston.Restiden i planen är 14 timmar, men i verkligheten blir det 17-18 timmar, som vi är på väg.

För mig blir det andra gången som jag besöker Quiltarnas Mekka och det är stort och utbudet av allt som en quiltare behöver och inte behöver är enormt. Quilt Festival och Quilt Market är det största arrangemanget i Houston.

Jag har den senaste tiden sytt på en handväska, som jag skall inviga i Houston. Modellen är den samma som jag tävlade med i Kaufman utmaningen, men det yttre är annorlunda. Jag har också konstruerat ett mönster denna gång,men det skall först provsys av tre quiltväninnor, om jag skall ta det till försäljning.

Denna väska har jag uteslutande sytt i japanska tyger, även de pastellaktiga är japanska.Eftersom jag älskar fåglar har jag ritat mina älsklingsfåglar, koltrastar bland virvlande höstlöv. Handväskan skall kompletteras med en väska kasse, men den är inte färdigsydd ännu.

Så visst blir det häktiska dagar innan vi checkar in tidigt på söndag morgon nästa vecka.


Preparation for Houston

I booked a room for me and a friend at The Hyatt Regency in February this year and suddenly it´s only less than one week left until we will take off for the big quilt adventure. It´s the second time for me to visit the Quilters Paradise with everything a fabric alcoholic could dream of and the first for my friend. It´s hard to imagine all the goodies we will find and don´t forget the marvelous quilts.

As I love to sew purses I have constructed and made a pattern to a new purse. It´s in the same shape and design as the the purse I have sent to Robert Kaufman´s challenge, but I have made a different pattern on the outside and only used fabrics from Japan.

The purse will have a company of a tote in the same colours and motives. But this one is not finished yet, but it will be in time before leaving.