7/27/2012

Hästar på väg till Falun/ Dalecarlian horses

I Rikstäckets sommarlotteri skulle man bl.a. sy block med dalahästar på. Och jag jag verkligen igång på det lotteriet. Jag ritade en hästmall och sedan kom jag verkligen igång att sy. Tyger fanns det i min tyggarderob, så det svåraste var nog att välja vilka tyger som jag skulle använda. Jag hade också ett storblommigt tyg, som var bland de första tyger jag köpte när jag började sy lapptäcken. Sedan tyckte jag också att sicksackbanden passade utmärkt att dekorera med. Och som pricken över i, en mini yoyo vid hästarnas öron. Vad tycker nu. Jag tycker själv att det är en charmerande hjord av tio hästar, som skall till Falun och Rikstäckets årsmöte. Nu hoppas jag bara att många liksom jag har blivit inspirerade att sy hästar och skicka in till Sommarlotteriet.
I have had so fun making blocks with Swedish Dalecarlian horses. The ten blocks give me ten entries in a lottery  at the annual meeting of the Swedish quilt guildwhere you could win blocks with horses for a quilt top. I hope that there will be several different blocks in order to be several fun quilt tops to win.
And best of all, I have found the fabric in my stash.
En hjord med nio hästar / A flock with nine horses

Den tioende hästen/The tenth horse

7/22/2012

Tekniktäcket / My sampler quilt

Så har det äntligen blivit torrt ute på gräsmattan och jag har kunnat fota mitt tekniktäcke. Jag och Karin gjorde ett månadstäcke med olika storlekar på blocken och med olika tekniker för Öresundsquiltarna 2011. För drygt en vecka sedan hade jag kviltat färdigt det på maskin. Alla tygerna på framsidan och de flesta på baksidan är designade Kaffe Fasset. Som ni kanske vet älskar jag starka färger, men denna gång valde jag till mesta delen milda färger, som var en utmaning för mig. Jag har för det mesta kviltat med raksöm strax innanför diket och sedan har jag kviltat i mellanremsorna med mönstersöm. Eftersom blocken är så olika stora, fick mellanremsorna också ha olika bredd, vilket vållade lite huvudbry beträffande kviltningen.
Men jag är jättenöjd med resultatet och trots de olika teknikerna, tycker jag att det blev ett underbart täcke, lent och mjukt. Sedan gillar jag den skarvade baksidan.
My sampler quilt for my guild Oresundsqultarna is finally done. My friend Karin and I have designed the quilt as a BOM 2011 for the guild as a class with several piecing technics. I have used fabrics from Kaffe Fasset . I have quilted it by machine, with simple straight stitches  in the blocks and embroidery stitches in the sashings. It turned out very well and I am proud of the result and I love the pieced backing.
Tekniktäcket framsida Sampler quilt front

Close

Skarvad baksida Pieced backing