9/13/2012

Näckros/Water lily

I tisdags var jag en tur till mina föräldrar i Åhus. Vädret var från och till men i den lilla trädgårdsdammen hade den skönhet precis slagit ut. Den är äkta och så ofattbar vacker.
Njut av skönheten.
I was visiting my parents this week on Tuesday in the country side. The weather was not so sunny but the sight of the garden pond made me smile. The wonderful water lily in full bloom. Isn´t it an awesome flower.
Enjoy the picture!!!
Näckros i full blom / Water Lily in full bloom

9/10/2012

Mina handfärgade tyger /My handdyed fabrics

Nu har jag äntligen strukit alla de tyger som jag färgade under en underbar kursweekend i Löftadalen i mitten av augusti, som Rikstäcket anordnade och färgkursen leddes av Ingrid Agering.
Om jag skall vara riktigt ärlig, så trodde jag inte att slutresultatet skulle bli så lyckat. Det var mycket blaskande med vatten, trodde knappt att sköljandet skulle få ur överskottfärgen, men det lyckades jag med.
När jag sedan tvättade alla tygbitarna i tvättmaskinen , så fällde de knappast. Jag stoppade i en färgcatcher, men det syntes inga färgspår på den.
Nu undrar ni säkert vad jag skall sy av tygerna, för de skall användas. Jag har tänkt mig en vägg kvilt med svart eller beige bakgrund och flygande gäss i olika storlekar, både när det gäller bredd och höjd.
Jag har sett en sådan kvilt i en bok, som jag gärna vill sy.
I have at last ironed all my fabrics that I have dyed during a weekend class at the coast in the middle of August. I have never thought that the result would be so wonderful with all this colors. 
Mina handfärgade tyger / My hand dyed fabrics
I will sew a quilt with flying geese in different sizes and colors against a background of grey and black. I think that this should be very nice.

9/09/2012

Änglatäcket / My Angel Quilt

För några år sedan ritade jag några änglar som jag sedan sydde, ramade in med remsor enligt Quilt as You Go. Mönstren använde vi sedan till att sy ett gemensamt täcke till Öresundsquiltarnas utställning hösten 2010. Mitt prototyp täcke blev liggande som ett UFo, men för några veckor sedan sydde jag klart det. Änglarna är inramade med ljuvliga blommiga tyger, som också bildar baksidan på täcket.
Efter det att jag visade det på Öresundsquiltarnas möte för en vecka sedan finns det nu hos en god vän, som jag tyckte behövde några änglar hos sig.
A couple of years ago, I drawed some angels as stitchery patterns. We have then used them for a lottery quilt at the exhibition October 2010. My prototype quilt had become a UFO until some weeks ago, when I finished it. My angels are sorounded by lovely blooming fabric, and even the backing consist of squares with flowers.
I have given this quilt to my friend, who loves angels as much as I do.
Änglatäcket / Angel quilt

Änglatäcket nära / Angel quilt close

Änglatäcket nära / Angel quilt close

Baksida / Backing