7/22/2014

Modernt medaljongtäcke / My modern medallion quilt

För några veckor sedan började jag på  att sy Crystals moderna medaljongtäcke. De flesta blocken skulle sys på frihand, även medaljongen i mitten som består av fyra NYB block, som är ritade på frihand och sedan sydda som PP.
Mönstret köpte jag som pdf-fil här och sedan har det varit en fröjd att sy den även om det varit en utmaning att sy så här. Jag är också med i en grupp på FB, där vi syr kvilten. Hittills är det inte så många som är helt klara, bara fem sex stycken.
Jag har också verkligen gått loss på frihandskviltningen. Jättekul. Om ni undrar över baksidan, så är det Numbers från Ikea, ett mycket populärt tyg bland moderna kviltare i USA, England och Australien. Det är ett tyg, som är väldigt behagligt att arbeta med och har ungefär samma känsla som lapptäckstygerna. Det kommer att bli fler inköp av detta tyg som passar alldeles utmärkt till de moderna täckena. Och kanske det blir ytterligare ett medaljongtäcke, eller så använder jag en del av de tekniker som jag lärt i andra projekt, som t.ex. som den bård som är sammanfogad med mjuka böljande sömmar.

I have started to sew a modern medallion quilt  a month ago from  Crystal´s pattern, that I have bought here. All of the blocks are made in a wonky way and it has been a challenge to work that way. But I have enjoyed every minute of it. 
I have also gone crazy free motion quilted it. The backing is mainly made from fabric Numbers from Ikea. This fabric is very popular among quilters abroad, and why not use a fabric in  Swedish design.
The fabric is soft and similar to patchwork fabric.
There is also a group on FB with a SAL where I have participated in. I have seen only a few completed quilts, and I am so happy to have mine done. It was so fun that it is hard to resist making a new one.


I går var det måndag och jag skulle ha länkat då till Bambi Eva, men eftersom jag ville tvätta mitt täcke först, så blir det först i dag som jag länkar till Bambi.

Ha en fortsatt trevlig dag

Have a great day

Britt-Inger