5/09/2011

Birdie Stitches Block 4


I helgen har jag njutit av det fina vädret och suttit på balkongen och sytt. Men jag har också varit några timmar inne i syrummet och sytt på ett projekt, helt annorlunda mot annat som jag sytt.
Åter till Birdie Stitches, där motivet egentligen skall broderas helt och hållet, men jag har valt att komplettera med lite applikationer.
Eftersom blocket avser april och det är påskmånaden, så är det ett äggträd och lite äggdekorationer i fågelns stjärt.
Birdie Stitches BOM 4 is an Easter Block with a tree where you could pick eggs and the cute birdie has coloured eggs in its feathers.

5/08/2011

Birdie Stitches Block 3


Nu är block 3 på Birdie Stitches månadsblock klar och nr 4 skall bara fotas. Jag var på Öresundsquiltarnas månadsmöte i går och fick då sytt några stygn. Men det blir aldrig så mycket som man planerar. Testade också en lampa inhandlad på Ikea, som gick på solenergiladdade batterier. Ladda nio till tio timmar i fönsterkarmen, mer behövs säkert på solfattiga vinterhalvåret och sen lyser den i tre timmar. Perfekt om man inte har tillgång till eluttag när man sitter och syr. Priset är fasilt, bara 149 kronor.
Block no 3 in the BOM Birdie Stitches is done. The ordinarie guild meeting was yesterday and I then did some stitching on block no 4 and will finish it today.