5/26/2014

En stor väska / A large bag

För drygt en tidan sedan var jag på sycafé i Förslöv, som Anna har en gång varje månad utom under semestermånaderna. Som vanligt väldigt trevligt med mycket aktivitet och mycket prat.

Some time ago I was at a small quilt event with lot of talking and sewing and a very good brunch.
And of course there where lot of things good to have and wonderful fabric to buy.

I am working with a small quilt with foxes and needed some fabric for the background, but I could´t resist a wonderful panel, which Eva one of the woman had used to make a cute bag.

Förutom ett bakgrundstyg för min lilla quilt med blommiga rävar föll jag naturligtvis för en väldigt gullig panel, som Eva hade använt i sin väska.

Väskan blev stor och är alldeles utmärkt till att ta med sig nödvändiga prylar till sy tillsammans och även får där plats något täcke till visa och berätta.

It is not a small bag and will be handy to pack all the stuff that I will need for coming sew together.

I have sewn the different pieces on the batting as a form of quilt as you go. It is a lot time and thread consuming, but I think it is worth it.
Jag har sytt en form av quilt as you go när jag sytt ihop de olika delarna direkt på vadden. Det är tidskrävande och det går åt mycket tråd, men jag tycker att det är värt det. Och jag har massor av tråd av märket Sulky/Gutermann hemma. Tråden som jag använt skimrar lite i grönt och ger en fin effekt tycker jag.Jag har avslutat handtagen med yoyos, tycker att det blir en fin detalj.

I have embellished the handles with yo-yos, for fun.


Blixtlåset har jag avslutat så här, välvda plastrundlar överklädda med tyg.

I have hidden the end of the zipper with a fabric covered button.

Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi syr

As it is Monday a link to Bambi syr

Have a great day and my friends over there a Great Memorial Day

Ha en fortsatt bra dag i det härliga vädret.