10/05/2010

Tusen och en natt /Thousand and one night


Nu har jag gjort ytterligare ett UFO klart. Vi var en grupp från Öresundsquiltarna som i februari i fjor sydde från en amerikansk bok med små huskviltar. Jag hade valt att lägga in guld i min kvilt, så det blev som ur sagan Tusen och en natt. Men att frihandskvilta med guldtråd är verkligen nervpåfrestande, så jag blev minst sagt irriterad över att tråden jämt gick av och den halvfärdiga kvilten åkte in i en låda i syrummet.

Men nu kom det påbud från ordföranden i Öresundsquiltarna om att vi skulle visa våra husquiltar på utställningen och i går skred jag till verket.

Nu är kvilten klar och ä
nnu ett UFO har blivit en färdig kvilt. Skönt!!!! Kanten består av breda sidenremsor som jag virkat luftmaskor av och sedan sytt fast.
In February last year we were some quilters who had a class sewing wallquilts with small houses and the results were several quilts with cute villagas.
I wanted to make mine as a picture from the Orient and started to quilt with metallic gold thread. It was no good idea as the thread didn´t behave as I wanted and I was irritated of that the thread broke every second minute.
The quilt was placed in a box in my sewing room and I had deleted it from my memory.
But our chairman in my guild restored my memory two days ago and alas I have finished the quilt.
One more UFO has been a finished quilt and it will be in the show.

10/04/2010

Förberedelse inför utställning /Preparation for our showDe två närmaste veckorna är det massor med jobb inför Öresundsquiltarnas utställning. Jag håller på med att kvilta ett täcke med Jim Shores änglar. Täcket är maskinkviltat, men nu återstår handkviltning runt de vackra änglarna.

Idag leker jag med en bunt charms från Modas serie Bliss, härligt fräscha färger i rosa, rött, turkos och grönt.
Av 36 stycken charms och lika många vita kvadrater blir det en härlig stor löpare.

Mönstret kommer ni att kunna köpa på utställningen, där jag och Karin kommer att visa hur vi gör för att få fram det trevliga mönstret. Varning utfärdas, det är klart vanebildande.

Vår ordförande provade på att sy och blev så biten, att hon fick slut på alla sina gröna tyger.

Man kan använda rester också och hennes kvilt är bara så härlig, som en stor grön skog.
It´s preparation for our guild show and I´m playing with a charm pack from Moda´s line Bliss.
From 36 charms and 36 square from white on white fabric it will be a large runner. It´s so fun and adective, it´s hard to stop playing. I have used the pattern Four patch to nine patch.
More to sew...