4/09/2012

Korgtillverkning/ Basket weaving

Eftersom två av kvinnorna på quilt retreaten också sysslade med korgtillverkning anordnades kurser vid två tillfällen under veckan. Det var ett enormt arbete att tillverka en korg från grunden. Det tog fem till sex timmar för oss att göra en s.k. Bandana basket, dvs en korg dekorerad med en färgglad scarf.
Jag kommer inte att klaga över priserna på korgar ute i affärerna, nu när jag vet vilket jobb det är.
Men jag är otroligt glad över att ha tillverkat min korg och kommer att använda den med glädje.

Two of the women at the retreat are working with basket weaving, why the had classes for us. 
It is a hard work to weave a basket and it took 5-6 hours to make one basket. We made Bandana baskets, baskets decorated with colorful bandanas. I am very happy of my basket and will surely enjoy using it.

Poly and Clare are busy instructing
Rita and Linda busy weaving

My Bandana Basket

4/08/2012

En handlardag/ Quiltshop day

I dag fortsätter berättelsen om mitt äventyr i Branson. På tisdag förmiddag åkte vi på en halvdags utflykt till en quiltbutik utanför Branson. Den stora quiltbutiken i Branson blev totalförstörd av en tornado i slutet av februari, så detta var den närmaste när vi fick akut behov av att köpa tyger.
Det är en mycket trevlig butik The Quilted Crow som vi besökte och vi fick inhandlat en hel del, som ni kan se av bilderna. För min egen del, blev det en bred lång linjal, som min väninna bett mig handla, ett kit till ett färgstarkt täcke, en bra att ha linjal och lite extra tyger till täcket.
Many goodies in the bags
Two more happy retreaters
Butiken är mycket välsorterad och hade väldigt trevlig personal och glada kunder som ni kan se av bilderna.
Fran has found very funny cards

The retreaters have a great time at the coffee table


On Tuesday morning we had to go to a quilt shop because of shortage of fabric, hehhe!!! As the quilt shop in Branson was totally damaged by the tornado storm, we drove to a shop out side Branson to shop fabric and other necessities.

As you could notice from the pictures it is a very good quilt shop with lot of different fabrics and gadgets for sale.

And we had also fun during our time there.