7/28/2014

Pågående rävarbete/ Working with foxies

Jag har haft flera FQs i underbart japanskt blommigt tyg liggande i snart tio år och inte velat använda dem. Men när jag såg Elisabeth Hartmans rävar som hon sytt i Liberty tyg, kände jag inspirationen flöda och visste att nu var det dags att använda tygerna.
Nu är alla 42 rävarna sydda, det blev faktiskt två block  till som skall ingå i en påse, för inte kan jag låta dessa hamna i en UFO hög.
Sedan har jag börjat sy ihop baksida och räknar med att få lagt ihop hela skapelsen i dag. Det är fortfarande varmt, men ändå svalare inne än ute. Till baksidan har jag tagit flera olika japanska tyger, kan vara vackert till det linneliknande bakgrundstyget, Quilters Linen.
Nu ser jag framemot att frihandskvilta täcket. Det skall bli så kul och förmodligen blir det fjädrar, som är så kul att kvilta.
Här är några smakprov på mina söta rävar.


Several years ago I have bought some lovely FQs in crinkled Japanese fabric when I was in Houston at the Quilt Show. I have used some of them before, but when I saw Elisabeth Hartman´s pattern with foxes where she has used Liberty fabric, I was so inspired to use my lovely FQs for that project.
I have sewed together 42 fox blocks and I am so satisfied with the result. 
Don´t you think the foxes  är lovely. I am so looking forward to quilt them. 
I will today piece together the backing and sandwich it. I hope that I could start FMQ it tomorrow. It will be so fun.

Here are some sneak peaks of the foxes.
Eftersom det är måndag länkar jag till Eva Bambi syr.

As it is finish off Monday I will link to Eva Bambi syr

Ha en fortsatt skön dag.

I wish you a lovely Monday and week

Britt-Inger