12/13/2013

Sommarljuv syväska / Sewing purse in vintage fabric

Nu när det är så grått och trist, åtminstone utanför mitt fönster i Malmö, har jag passat på att få lite ljuv sommarkänsla med att leka med ljuvliga blomstertyger från Borås Väfveri, designat av Lena Boije. Väskan har jag sytt efter mitt mönster på syväska, anpassat fickorna till ett blockmönster med stjärnor från Rikstäckets Jubileumskvilt.
Jag är jättenöjd med denna ljuvliga skapelse som är en present till en kviltväninna , som behöver uppmuntran i den svåra tid som hon just nu genomlider. Jag hoppas att hon blir lite glad i alla fall när hon får paketet på posten i nästa vecka. Jag har använt  i stort sätt samma tyger till denna syväska, som till den som jag skickade USA, till en kviltväninna som förlorat sitt hem i en stor brand.

I have made a sewing purse in vintage flower fabric, a vitamin injection in this weather, when it is so grey and gloomy outside my window. The purse will go to a quilt friend, that has a hard time now with disease in her family. I hope that she will later continue to sew and could use this cute sewing purse.12/12/2013

Min nya väska av jeans / My new bag from recycled jeans

I våras var jag med på en blog hop, där vi skulle sy något med fågelanknytning. Jag valde att sy en väska av gamla jeans med applicerade fåglar. Det blev en väska som jag verkligen älskade, men tyvärr fick jag inte behålla den mer än i tre månader. Jag råkade ut för en väskryckning i september på mitt bostadsområde. Inte kul alls, men det jag saknade mest var min härliga väska.

In the blog hop It´s for the birds this summer I participated with a purse made from recycled jeans.
I loved that purse, but as I was victim for a purse snatching in the middle of September, it didn´t was mine for more than three months.

Men nu har jag sytt en ny väska till mig, som jag hoppas att jag får slita ut. Liksom den första har jag prytt den med applikationer i ylle och bomull. Det går åt drygt ett par jeans till väskan, för den har många fickor, både innanför locket, på baksidan och på sidorna.
Applikationerna har jag sytt på maskin men broderat för hand.
Jag är jättenöjd och väskan använde jag för första gången idag. Originalmönstret är från Michelle Patterns.

I have now made another bag for me similar to the first one and I hope I will keep this one until it is worn out. For the purse I have used a little more than one pair of jeans, as there are so many pockets. As the first one I have made the appliqué from wool and quilting fabric. I have sewn the appliqué by machine and made the embroideries by hand.
I am so happy with this purse and I have used it today for the first time when I was in the town.
The original pattern is from Michelle Patterns.12/09/2013

Av kasserade jeans och lapptäckstyger / From recycled jeans and quilting fabric

Jag har sytt en liten messenger väska av ett par jeans, drygt och vackra Laurel Burch tyger.
Väskan är en beställning som en god vän har gjort, för normalt syr jag inte något på beställning.
Men ibland gör jag undantag, som i detta fall. Mönstret är ett gammalt favoritmönster, som Keyka Lou har gjort. Mönstret har utgått och finns tyvärr inte längre till försäljning.

I have made a small messenger bag  from recycled jeans and quilting fabric. A good friend has ordered this as a gift. I seldom make something from an order, but sometimes you must break your rules.
The bag is made from an old favorite pattern, design by Keyka Lou. The pattern is not at the market longer. I think that´s pity, as the design is so good.
Framsidan / The front

Jag har sytt in lapptäckstyget som quilt as you go och kviltat tätt med flerfärgad tråd. Väskan knäpps med en dekorativ pärlemorknapp.
I have made a sort of quilt as you go on the flap with fabric from Laurel Burch which I have set in the denim. I have quilted the flap with straight lines. The button is made of mother of pearl.
Öppnad väska med ficka / Open bag with a big pocket

Det finns massor med fickor i väskan, också på sidorna som inte syns så bra. Den stora fickan på framsidan av väskan har också fått ett Laurel Burch motiv.

There are many pockets in this bag. The front pocket has an inserted Laurel Burch figure and then there are two side pockets. Väskan har också en ficka bak som stängs med kardborreband. 

The bag has a pocket at the back  which is closed by a velcro. 

Väskan har också fått en liten kamrat, som kan följa med.
And there is a small companion made of small scraps.


Visst passar de bra tillsammans, eller hur?

The look good together, don´t you think?

Jag hoppas att mottagaren skall trivas väl med väskan och den lilla necessären.

I hope that the receiver will enjoy the bag and the small purse.

Eftersom det är måndag länkar jag till Eva, Bambi syr med sin kviltglädje

Monday and a link to Eva, Bambi syr med sin kviltglädje.