11/23/2011

Tovade vantar/ Felted mittensJag väntar otåligt på att det skall bli riktig vinter. Varför? Jo jag har stickat de mest underbara vantar i alpackagarn. Mönstret är ett gratismönster från Drops Design. Det är alltid väldigt spännande med resultat efter tovning, man vet aldrig hur det blir. I beskrivningen skulle vantarnas tovas en gång i 40 grader, men det räckte inte för mina. För att få fram rätt struktur och storlek behövdes ytterligare en omgång i tvättmaskinen.
Kolla vilken skillnad på otovat och tovat resultat. Jag kan lova att de känns jättevarma och har en len och skön struktur.
I´m waiting for cold weather,because I will use my mittens. The size before felting was very large, but after felting two times in the washing machine they were perfect for my small hands.
The yarn is a wonderful alpacka, and the surface is so smooth and yet dense. I think I will love them. The pictures show before and after.

11/22/2011

Mackat min julquilt /Sandwiched my Christmas quilt


Det har verkligen varit lite aktiviteter här i systugan. Jag har konstruerat och sytt ett mindre barntäcke av ett charmspaket och bakgrundstyger och lagt samman det för senare kviltning. Har passat på att ta bilder under tiden för att fixa med beskrivningen senare. Sedan har jag sytt klart min julsoffquilt med Loralieänglar, sydde en restbaksida, lite mer jobb mer roligare tycker jag.
Jag har mackat detta också, så det är klart för kviltning i nästa vecka. Men till börja med skall jag kvilta för hand i konturerna runt änglarna, för att de små sötnosarna skall framhävas.Resten kommer att maskinkviltas.Nu har jag inga ursäkter längre för att sätta igång med städningen och plocka fram ljusstakar och annat till advent.
I have really been busy sewing during the last days. I have been playing with a charmpack and white solid for the background. The result has been a big baby quilt which now is sandwiched and waiting for quilting, maybe next week. And then I have finished the quilttop with the cute angels designed by Loralie, pieced the back and sandwiched it. I will accent the ladies with handquilting, but the most of the quilting will be made by my sewing machine. I will cuddle in this quilt in my sofa during Christmas.