12/23/2011

Mitt julpynt / Scandinavian Christmas OrnamentsSå har jag julpyntat lite i min lägenhet. Det blev lite färre tomtar än tidigare som fick komma fram. Nytt för i år är mitt julträd, som jag gjorde på Möllegården i november i år. Många av tomtarna har jag haft i flera år och de gamla blomkrukorna har jag handlat i antikaffärer för ett tiotal år sedan.
My appartment is now ready for Christmas. Here are some ornaments, typical Scandinavian santas and some old German potteries with flowers. New for this year is an old traditional Christmas tree, which I made this November.

12/18/2011

Lite småsytt A Snowman purse


I dag har jag sytt gardiner, något som är det tråkigaste som finns att syssla med. Jag var tvungen sen att roa mig med något litet. Fick tag på en tygbit med en snögubbe på och se det blev en liten påse, som jag troligtvis kommer att ge bort. Jättekul att sy, annat än att sy gardiner. Men det kommer ändå att vara kul att sätta upp nya gardiner i vardagsrummet. Ja, jag kommer att få hjälp att hänga upp dem. Är inte riktigt säker på att klättra ännu.
I have today sewn new curtains for the living room. I hate to sew curtains, but I think the result with new curtains will make a new room. After the dull work I had to entertain myself with a fun sewing job. I found a piece of fabric with a snowman and made a little simple string purse.
I will give the purse away to a friend as a small Christmas gift.