8/06/2010

Av resterande Kaffe remsor / From remaining stripsNär jag skulle sy den lilla fågelkvilten blev det flera remsor över. Det var lika bra att ta hand om dem genast så de inte hamnade i glömska. Jag var i valet och kvalet om att sy en kudde eller en påse. Det blev två påsar med fåglar på.


Bredden är den samma på båda två, men jag ökade höjden på den ena med tre inch och skapade fyrkantiga bottnar genom att vika och sy.

Jag har många påsar, men tycker att det alltid är lika kul att sy nya och fåglarna är så kul


As I told you before I have cut to many strips for the small quilt with birds. The birds were so fun to sew and the strips called for me to sew either a pillow or some purses.

The result: two purses in different sizes. The width of the purses is the same but I have increased the height with 3 inches on one of them.

I cant get enough with purses and the birds are so cute.


8/03/2010

Fler fåglar / More birdsNu när jag är ledig blir det en hel del sytt. Jag har kommit in i ett "systim", jättetrevligt och mycket kul. De som känner mig vet att jag gillar fåglar jättemycket. Mina favoriter är koltrastar och ugglor. När jag tänker efter har jag sytt två kviltar och minst två väskor med applicerade koltrastar. I går roade jag mig med att testa frihandskviltning och det blev i form av att kvilta fast vlisofixapplikationer med fåglar och två ugglor.


Mina fåglar går säkert inte att artbestämma, men jättecharmiga tycker i alla fall jag.


Mönstret har jag hittat i boken Little birds, ändrat lite på den och lekt med Kaffe Fasset tyger.


Skar till för många remsor, så det blir över till ytterligare ett projekt med fåglarna, kanske en kudde eller en sypåse.

More birds from a bird lover like me. I haven´t tried FMQ on my new sewing machine Janome Horizon until now and I have tested on this small quilt from a pattern in Little Birds, a book with patterns on birds in different types of handwork.

I played with my Josephine and it was so fun and I´m very satisfied with the result of the FMQ

I love fabric designed by Kaffe Fasset . I have cut more stripes that I needed for the quilt there will be maybe a pillow or a purse with the remaining strips and more birds.

8/01/2010

Redan augusti och en användbar länk/ Already august


Så snabbt de två första sommarmånaderna

har gått och vilken sommar sedan.

Jag och en väninna tog en tur förra veckan till Ängelholm i det fina sommarvädret.
Vi njöt av varje minut och vilken vacker sommarstad som Ängelholm är. Vi fikade och kollade lite i affärer. Men den affär som gjorde störst intryck var ett litet ställe, kombinerat bageri och prylbod. Det var en f.d operasångerska och kock som hade butiken.

Hon bakade knäckebröd och små skorpor och gjorde den mest utsökta sylt och marmelad

Ni kan läsa om hennes affär här http://www.mamsellen.nu/?page_id=2
Har ni vägarna förbi, så måste ni besöka henne.
Annars har jag sytt på min utmaningskvilt, har kommit långt på den och i dag skall jag sätta på binding, för att sedan ägna mig åt utsmyckningen med diverse bling, bling som pärlor och kanske något vackert garn. Jag känner mig mycket taggad av den utmaningen.
Sedan måste jag dela med mig av en länk, med många småarbeten i patchwork, där jag bl.a. hittade den lilla patchworkhunden.
Här finns verkligen mycket matnyttigt och kul att sy