7/06/2012

Kviltning pågår / I am quilting

I måndags var jag tillsammans med min väninna och mackade tre kvilttoppar, några ufon som har legat från sju till ett och ett halvt år. Jag började maskinkvilta i tisdags på det yngsta ufot och det tar tid. Jag sitter vid symaskinen tre till fyra timmar om dan och glömmer inte ta paus. Det är nämligen ganska ansträngande för nacken och viktigt med raster från kviltningen. Men jag tycker det är jättekul.
Jag använder flerfärgad tråd Sulky Blendable. I blocken har jag kviltat med raksöm, men kommer att kvilta med mönstersöm i bårderna. Det är ett väldigt vändande fram och tillbaka med täcket, men ännu tycker jag att kviltningen är jättekul. Jag har några block kvar att kvilta innan jag börjar med bårderna.
 Upptagen med kviltning Busy Quilting
I have started to machine quilt one of the quilt tops that I have sandwiched last Monday. Since Tuesday I have spent three to four hours a day quilting. In spite of several turning of the quilt top through the the sewing machine I still think it is fun. I have some more blocks to quilt before I will start with the sashings. And I have remembered to rest  a while every hour when I am quilting.

7/02/2012

Mackade quiltar Quilt sandwiches

I dag har jag tillsammans med en väninna lagt ihop tre olika quiltar. Bulls eye quilten sydde jag 2005, Kaffe Fasset quilttoppen för ca tre år sedan och tekniktäcket hösten 2010.
Jag försöker få göra klart en del Ufon, bl.a. dessa tre. Vadden tog nästan slut, så jag var tvungen att skarva för att få ihop en tillräckligt stor bit till tekniktäcket.
Sedan anmälde jag mig också till en quiltkurs både frihandsquiltning och i diket på nätet, passade på eftersom det var rea. Har sett på tre avsnitt redan och det jag har sett har verkligen varit bra.
Här är kursen som jag anmälde mig till Machine quiltning för Wendy Butler Berns.
I have today sandwiched three quilt tops, UFOs, the oldest one was from 2005 and the youngest from 2010. I will be very happy to have them done. 
And I have also paid for a class on internet in machine quilting  Machine quiltning where the teacher is Wendy Butler Berns. As the class was on sale I thought that this was a good opportunity to test classes on internet.
Oxens öga Bull´s eye

Kaffe Fasset quilt

Teknik täcke Sampler quilt7/01/2012

Muggmatterally / Mug rug challenge

Nu har jag sytt två muggmattor av tygerna som jag vann på Gunilla Klings blog, i ett s.k. muggmatterally. Jag valde några av tygerna inklusive pralinremsorna och lade till ett kaffebönetyg, tyg till baksidorna. Muggarna har jag sytt av ett stormönstrat Kaffe Fasset tyger, kunde vara kul med en stor ros som lyste upp allt det bruna. Muggmattorna skall jag skicka till en god vän som en försenad present.
Nu har jag lagt till en stor bit kaffebönetyg, en ca 20 cm gult tyg på hela tygbredden och några roliga panelbitar på kaffekoppar i det tygpaket som jag lottar ut på min blog.
Jag kommer att lotta ut  paketet bland dem som kommenterar mina muggmattor. Sedan fortsätter stafetten.
Mug rag challenge in Sweden. I received some scraps to make mug rugs, but I had to complete with some fabrics in my taste as to get some swings in the mug rugs.
I have completed with a rose fabric from Kaffe Fasset. And then next winner from Sweden will receive the remaining scraps completed with some more stuff.

Tygerna som jag fick 


Mina muggmattor


Tygerna som jag lottar ut