1/06/2011

Lite paussömnad / Some small sewing


På en av de maillistor som jag tillhör har man under den senaste veckan sytt mug rugs, dvs små underlägg för muggen som också har plats för ett litet tilltugg till fikat.

Jag hade egentligen inte tid till att sy detta, har ett stort projekt som måste vara klart nästa lördag. Men frestelsen blev för stor, så nu blev det hastigt och lustigt en liten mugg matta för mig också. Storleken på min muggmatta är 15 x 20 cm, så det är verkligen en behändig storlek att sy.
I couldn´t resist some rest from m project with the BOM 2011 for our quilt guild. I´m a member in a Swedish Yahoo list where there is a Sew along with mug rugs. This one my first was fast to sew with some quilting with some of the decorative stitches from my sewing machine.
The size of the mug rug is 6 x 8 inches.

1/05/2011

Full aktivitet/ Sewing, sewing


Det råder full aktivitet i mitt nyordnade syrum. Så här ser det ut när jag håller på med mitt skapande. Just nu är det Öresundsquiltarnas BOM för 2011 som jag syr på. Det börjar bli bråttom, visningen är om en dryg vecka, när Öresundsquiltarna skall ha sitt januarimöte.
Just a quick picture from my sewing room when I´m creating. For the moment I´m busy with creating the BOM for our quilt guild.
I´m in hurry, the quilt top must be presented January 15th.


1/02/2011

Lösning närmare på mysteriet / Nearly done NYE Mystery


Det var verkligen ett trevligt quiltmysterium som jag och två väninnor sydde i fem timmar på nyårsafton innan det var dags med nyårssupe. Jag fortsatte med sömnaden i går, stack inte ut näsan utanför dörren och nu har jag nästan löst mysteriet. Tre block är färdigsydda av totalt 24, men man kan redan nu se hur det kommer att bli. Jag är jättenöjd, dels att det mesta tyget kommer från min tyggarderob, har också hittat tyg till bård runt om och att det blir ett så härligt färgsprakande täcke. Här kan ni se ett block. Alla tyger utom det limegröna bakgrundstyget är designat av Laurel Burch.
The NYE Mystery is solved, but I haven´t finished the quilttop yet. I´m so happy that it turned out very good. All the fabrics except the limegreen background come from my stash of fabrics Laurel Burch design. I have also found enough fabric to make borders of.
The picture is a glimse of one block. I will make 24 of them.