5/17/2014

Snenesserally/ Pouch on bias on the go

Jag har för första gången deltagit i ett rally, där man syr en mycket trevlig necessär av lappar och remsor som man vinner genom att kommentera på den senaste sömmerskans blog.

Man syr av de lappar och remsor som man får, där finns flera lappar än som går åt att välja bland, gör eventuella mindre kompletteringar, visar sin necessär på sin blog, fyller på med lappar och remsor och lottar ut påsen med instruktioner bland de som kommenterar på bloginlägget.

Nåväl, det kom ett kuvert med lappar och remsor till mig, men tyvärr, så var det inte mycket som jag kunde använda för att sy en necessär som jag skulle tycka om eller någon annan heller för den delen.

Smaken kan ju variera när det gäller färger, men det verkar som om påsen med lappar verkligen har urlakats med vackra tyger och ersatts med sådant som man ville bli av med. Påsen med material har varit under vandring lång tid.
Så jag kunde inte följa reglerna, det allra mesta av innehållet har jag kastat och ersatt  med egna lappar och remsor att sy min necessär av .

Necessären är mycket rolig att sy och jag kommer säkert att sy fler. Dessutom är det en tacksam modell om man vill bli av med rester.
Jag har frihandskviltat vilt, modellen är också utmärkt att träna sin frihandskviltning på.

Min färgglada necessär

Botten på necessären
Vill ni titta på några av de necessärer som andra deltagare i rallyt sytt så finns de här

Alla tygerna är i ungefär samma färgskala som min necessär och där är totalt drygt 30 kvadrater och tre remsor på full bredd.
Tygerna i påsen som lottas ut


Förutsättning för att deltaga i snerallyt är att man har en egen blog att visa upp sin sydda necessär för att kunna skicka den på nytt fyllda påsen vidare.

Jag hoppas att det är många som blir sugna på att sy en egen snenesse. Nästa som kommer att föra stafettpinnen vidare, kommer jag att lotta ut bland dem som kommenterar mitt inlägg idag.

Utlottning kommer att ske på tisdag kväll 20 maj.
Ha en trevlig helg

Eftersom jag har inget nytt att visa på måndag länkar jag detta inlägg till Bambi Evas Visa och berätta

I´m sorry to all my friends over there, this activity is only for my Swedish readers.5/12/2014

En liten syväska till / One more sewing purse

I lördags höll jag kurs i Edenryd, strax utanför Bromölla, för en grupp glada kviltare som är med i en grupp som heter Lappleken. Det var tre olika saker som de fick välja bland att sy, korsstygnsblock, en liten stjärnduk med stjärnor i olika storlekar och en liten syväska, som de flesta valde att sy.
Det var trevligt, men resan fram och tillbaka var minst sagt tröttande. Just denna helg hade man omfattande banarbete i Tjörnarp, så resan med tåg, buss och tåg tog två och en halv timme dit och tre timmar tillbaka. Massor med tåg var inställda och de som gick, kom inte hela vägen fram utan det var buss som gällde mellan Höör och Hässleholm.
Jag hade med mig originalväskan, som jag har mönster  och en som inte var riktigt klar, där jag gjort fickorna lite annorlunda  som undervisningsobjekt.

I taught a class last Saturday in sewing three different projects, but the main project was my small sewing purse, which I have made some months ago. For the teaching project I have a half done purse which I have made slightly different in vintage fabric. I finished it at home yesterday.

Den ursprungliga väskan / My first purse

Den andra sidan / The other side of the purse


Väska sydd i vintage tyger / Purse in vintage fabric
Båda väskorna skall snart få nya hem. Jag hoppas att två väninnor kommer att ha stor glädje av dem.
I have given away the purses to two of my friends, which I hope will use them a lot.

Och eftersom det är måndag länkar jag till Bambi Eva.
As it is Monday I link to Bambi Eva.

Ha det bra.

Have a great day.

Britt-Inger