2/28/2017

Lite nytt från mig

Jag har sytt några småsaker den senaste veckan. Öresundsquiltarna , där jag är medlem firar sin födelsedag och våren med att duka fint på aprilmötet. Det blir extra festligt eftersom vi har sytt bordstabletter att smycka borden med.
Jag fick en idé, ritade upp en enkel fågel och några blommor, ritade av på vlisefix för att sy applikationer. En enkel tablett men budskapet om vår och fest framkommer tycker jag.

I have made some small projects during the last week. First of all a small table mat for our guild to welcome Spring and at the same time celebrate the birthday of our guild. It will be the first Saturday of April. I think it will be festive and happy tables embellished with all kind of table mats. We are 160 members and if half of the members will deliver there will be beautiful tables to enjoy.
 My table mat is of course a bird welcoming Spring


Jag såg ett litet kviltprojekt i en av grupperna som jag är medlem i med fjärilar. Jag blev så förtjust att jag blev tvungen att rita upp ett mönster.  Det var egentligen inte så svårt, det är bara att räkna rätt. Fjärilarna är inte applicerade utan sydda i vanlig blocksöm.
Jag använde en charmpack till duken tillsammans med bakgrundstyg. Det blev en väldigt charmig duk av det hela, tycker jag och väldigt sommarlik tycker jag.


I have seen  a very charming quilt project in a close FB group. I have tried to make a pattern as I had to make this and of course a challenge for me. I have used a charm pack and a FQ of back ground fabric.

I think it turned out quite charming and with a taste of coming summer.

Jag passar på att länka till Eva syr eftersom det var måndag igår och Eva har just nu en spännande utlottning på sin blogg.


Ha det gott
Britt-Inger