7/13/2012

Hjärtekviltarna i Åbergs Trädgård /Heart Quilters in Åbergs Garden

I dag har det varit en dag utan regn men med solstrålar då och då. Under helgen med start i dag har Hjärtkviltarna i Ystad sin utställning med lapptäcken och hattar i Åbergs Trädgård strax utanför Ystad. Eftersom många lapptäcken visades hade damerna verkligen tur med vädret och de färgglada lapptäckena som inte var inne i drivhusen fladdrade glatt med vinden. Det var verkligen en färgkavalkad med många olika typer av täcken. Väldigt glädjande var  att se de många pyttetäcken, som var sydda till en barnavdelning i Lund med för tidigt födda. Utställningen var välbesökt och jag njöt verkligen av färgprakten. Sedan hade jag turen med mig och vann ett par fina grytlappar.
I have today enjoyed an out door quilt festival out side Ystad in the south of Sweden. The festival was arranged by the local quilt guild Heart Quilters. The guild has been lucky as it today was a very nice and sunny day. Some of the quilts were exposed outside in the garden, but most of them were in the green houses. The small quilts that were sewn to be gift  to the neonate babies in the hospital were waving happily in the sun.


Färgvandring i växthuset

Läckerheter i växthuset


Pyttetäcken i trädgården

Stjärntäcke i växthuset

Wedding Rings i växthuset

Härligt barntäcke i växthuset
Lapptäcke i Mola Mola teknik

7/12/2012

Beroende framkallande Addicted to

Sommarvädret i Sverige är inget kul just nu. Vaknade tidigt i morse av regnet, vände mig på andra sidan i sängen och somnade om. Vädret är annars perfekt för innesysslor, som sömnad t.ex. men det är synd om alla som har semester och tänkt sig njuta av sommaren i Sverige, när den är som bäst.
I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till Madame Samms bloghop Bowls with border med mönster från Regina Grewe, som innebär att man syr en eller två bonader med staplade skålar i PP tekniken. Det var ganska länge sedan jag sydde PP och tyckte då att det inte var så värst kul. Men oj då, denna skålsömnad är verkligen beroendeframkallande. Jag tänker hela tiden bara en till, och sedan blir det minst tre till. Men nu skall jag snart stoppa och har då lyckats med trolleritricket att stapla mer än tjugo skålar. Jag har god tid på mig att sy, det är först den 20 augusti, då jag skall publicera den färdiga bonaden på min blog.
Här kommer en situationsbild, med sex skålar till att sy.
Bowls with borders
Summer in Sweden is a rainy and unsteady with only a few glimpses of the sun. But it is a perfect weather for sewing and I am for the moment addicted to sewing Bowls with Borders in PP. I have for a long time avoided to sew PP, but I must say that these Bowls with Borders from Regina Grewe are very addictive.  I couldn´t resist Madame Samms blog hop Bowls with Borders and I started to sew Tuesday evening, continued yesterday some hours and have until now piled up more than twenty bowls. I have decided many times to stop, but everytimeI  thought after sewing one bowl just only  one more bowl. But now  I have only  paper prints for six more and then I have to stop.
The picture is from today with  more than twenty bowls and only six more bowls to sew.
I think that I have plenty of time more to finish. My Bowls with Borders will be on my blog 20th of August.


7/09/2012

Vinnare utsedd i muggmatterallyt

Hej
Nu har jag dragit en vinnare enligt alla konstens regler. Vinnaren blev Agneta, som kommer att få roa sig med tygpaketet och utse nästa deltagare i rallyt. Lycka till Agneta !!! Jag ser fram emot flera roliga muggmattor.
Vinst i muggmatterallyt som går till Agneta

7/08/2012

Nytt projekt/ New project

Jag har kanske berättat det förut, men jag blev så förtjust i en kvilt, som till största delen är sydd över sexkanter, att jag trots tidigare beslut att aldrig mer sy en kvilt över pappersmallar, beställde material till kvilten. 2004 började jag på en kvilt sydd över pappmallar och den blev klar, men tyckte då att detta verkligen inte var min melodi. Nu hoppas jag att denna också kommer att bli klar.
Jag beställde allt material lördagen den 1 juli och i torsdags kom det tre paket från tre olika leverantörer, två från USA och ett från Storbrittanien.
Väldigt snabb leverans.
Kuvert, envelopes
Det jag skall sy finns här Fat Quarterly  Det är Kate som har gjort mönstret och som har en QAL på Fat Quarterly. Det kanske inte är så konstigt att jag föll för den kvilten.
Paketen innehöll tillskärningsmallar för hexagonerna, 600 hexagoner 1,5 inch och 100 hexagoner
1 inch i sidomått. Plastmallarna gör det enklare att klippa ut tygmallarna, kanske onödigt, men med tanke på så många hexagoner som skall kläs på, tyckte jag att det var en lyx jag kunde unna mig.
Ambitionen är att täcket skall vara klart till Öresundsquiltarnas  planerade utställning i oktober 2014.
Tygerna beställde jag hos Fabricworm och pappersmallarna hos Paper Pieces till ett mycket bra pris.
Just då var det fraktfritt till leveranser överallt. Så för 700 hexagoner betalde jag bara 260 kronor.
Tyger, hexagoner och plastmallar Fabric, hexagons and plastic templates
Så nu blir det denna typ av handsömnad jag kommer att ägna mig åt. Jag skall köpa en låda att lägga de klädda tygmallarna i. Jag kommer också att komplettera med några tyger från min tyggarderob. Hexagonen i mitten skall vara i olika gula nyanser. Jag tror att jag kommer att ha ljusgrönt bakgrundstyg, men det är ju en senare fråga, så det har jag inte bestämt ännu.
I am going to start a new quilt project in English Paper Piecing. I have indeed made a quilt before in EPP, which I started 2004 and it is done. But I had made up my mind not to sew EPP again, until I fell for this quilt Fat quarterly. There is a QAL that  Kate, who has made the pattern and the quilt is teaching. I have bought the hexagons from Paper Pieces  and the plastics templates from Kate. The fabric is from Fabricworm and I will complete with some fabric from my stash. I am looking forward to make this quilt and my plan is to get it done in October 2014, as my guild is going to have their exhibition then.