6/23/2012

Sommarpromenad /Walk in the summer

I veckan var jag i Ystad för att fotografera i pionträdgården. De tidigaste pionerna hade kommit igång att blomma, men de flesta stod fortfarande i knopp. Jag tror att i början i av juli kommer pionträdgården vid dammen att stå i full flor och då kan man också räkna med att rosorna i rosenträdgården bakom klostret har slagit ut för fullt och man kan njuta av den underbara doften. Här bilder inte bara av pioner.
I took a trip to Ystad on Tuesday last week to enjoy the peonies in the Peonies garden. Most of them havent opened their buds yet, so I have to wait at least one more week before all of them will bloom.
I had a nice day in the garden and enjoyed the sunny weather and took some nice pictures of the flowers in bloom.


6/18/2012

Nyårsaftonsmysterium 2010/NYE Mystery 2010

Nu har jag äntligen fått klart och kviltat mitt nyårsmysterium. Quilttoppen blev klar snabbt, men så är det vaddandet som är jobbigt. Den har legat vaddad några veckor och en vecka med 5 timmar varje dag tog det att kvilta den på maskin. Alla tygerna utom bakgrundstyget för stjärnorna kommer från min tyggarderob. Även baksidan är hopskarvat av tyger designat av Laurel Burch.  Jag är jättenöjd med resultatet, för det var ett mysterium, visste från början inte hur det slutliga täcket skulle se ut.

At last, my NYE 2010 is finally done. Every pieces of fabric are from my stash except the lime green for the back ground. which I had to buy. I have quilted it by machine and it took me  about 30-40 hours to quilt. But I am satisfied with the work and I think that it turned out very good.
Framsida 

Skarvad baksida, Pieced backing
Närbild Close


6/17/2012

Sommarduk/ Table cloth for the summer

Nu blir det äntligen lite nytt från mig. Jag har lekt lite med ett traditionellt block, Korttricket, med sommartyger med jordgubbsblommor, bin och blader. Det är ett vanebildande block att sy, väldigt kul, men det gäller att ha bitarna upplagda vid sidan av symaskinen, för att inte trassla till syordningen.
Denna lilla sommarduk är sydd av nio block, som mäter 9 inch, dvs ca 22 cm och färdigt mått är 60 x60 cm. Duken är kviltad på maskin med raksöm och mönstersöm.
Korttricket som sommarduk, Card Trick as summer table cloth
At last something new from me, a table cloth for the summer. I have played with a traditional block, Card Trick, and used a fabric with strawberry flowers, bumble bees and leaves. The block is very fun to sew, but dont lose the control when sewing the pieces together. And the block is addictive.
This time I have chosen blocks in 9 inches and the cloth is machine quilted. The cloth measures 24x24 inches.