10/08/2011

Höstfärger från Åhus /Automn color

I går tog jag tåget till Åhus utanför Kristianstad för att hälsa på mina föräldrar och kolla in deras trädgård, som jag inte haft tillfälle till i sommar. En del av rosorna hade remonterat men annars glödde det lite här och var i höstfärger. Jag hade tur med vädret, det började regna först på kvällen. Gör som jag, njut av färgerna.
I visited my parents yesterday and the fall colors were overwhelming in their garden. The weather was good for taking pictures and I enjoyed the colors.10/06/2011

En liten sköldpaddebrosch A turtle brooch


Under Rikstäckets årsmöte deltog Karin och jag i två s.k. Pop in kurser med handsömnad.
Det var verkligen småtrevligt att sitta bland ett gäng likasinnade kvinnor och småpratande sy lite för hand. Ett av projekten var en liten sköldpadda vid namn Sören. Visst är det en liten gullig krabat och verkligen rolig att tillverka. Det kommer säkert att bli fler sådana. Men först behöver jag köpa små träkulor till fötter.
During the Annual Meeting of the Swedish Quilt Guild there were some workshops to anticipate in with handsewn small things. Karin and I sew small turtle brooches. They were so fun to sew and I will surely make more of them in the future. And it was so fun to sew by hand while talking with the women in the class room.
I think the turtle brooches will be wonderful small gifts for my sewing friends.


10/04/2011

Rikstäckets årsmöte 2011 Annual meeting in the Swedish GuildFörra helgen hade Kviltföreningen Rikstäcket sitt årsmöte i Stockholm. Det var så skönt att äntligen få komma ut och träffa folk igen. Visst var det jobbigt med kryckorna, men de var nödvändiga, för så dryga backar och trappor till skolan , där kurser, affärer och workshops var förlagda. Men jag hade inte klarat det utan hjälp från min väninna Karin. Hon fick vara bärhjälp, när jag behövde båda kryckorna, men klarade mig den mesta tiden med bara en krycka. Visar två bilder från utställningen.
Vi gick inte på några kurser utan roade oss med workshops, där vi sydde en liten gullig sköldpaddebrosch och en liten börs. Det var handsömnad och det var mycket populärt att deltaga i dessa små nätta handsömnadsprojekt.
Det var en trevlig helg med många möten och nya kontakter och jag är trött men nöjd.

I was visiting Stockholm last weekend where the Swedish Guild had it´s annual meeting.
I was very happy that I could manage to be there with help from my friend Karin. My first time traveling by train since the accident and it went very well. I´m very content with the weekend but a bit tired.
The pictures are from the show.