5/06/2011

Henrietta Ekorre block fyra /Henrietta Whiskers block 4


Sä år äntligen block fyra till Henrietta BOM klar. Jag har väntat i flera veckor med att sy dit ögon och halsband på en av kråkorna. I dag förberedde jag block fem för sömnad.
I have finally finished block no 4 of the BOM Henrietta Whiskers.
The block has almost been finished for a few weeks without eyes on the birds and the necklace for one of the crows. I have today prepared block no 5 for hand appliqué.

5/03/2011

Väskan är klar / My new purse is done


Nu har jag lekt färdigt med min nya väska. Jag utgick från ett tyg med inramade bilder på hundar och några få katter, två halvmetrar linneblandat tyg i lila och limegrönt, några knappar i mitt förråd, lite lek med mönstersömmar och en variant av ett mönster som jag hade.
Eftersom jag inte kunde bestämma mig vilken teknik jag skulle ha för att få dit de mönstrade tygbitarna, fick framsidan och baksidan på väskan bli olika.
Jag hittade också en mässingsknapp design Laurel Burch, som också passade bra på väskan.
Inuti väskan finns det två fickor och sedan ett extra innerfoder, som formar en påse, som jag drar ihop med knytband, avslutade med överklädda plastknappar.
Jag vet inte vilken sida som jag gillar bäst, den med infällda lappar eller sidan med applicerade rektanglar. En sak är säker, det var kul att sy väskan.
My first bag for the summer is done. I have used an old Laurel Burch fabric, some linen fabric in purple and lime, my favorite colours and embellished with several buttons.
I have also used different embroidery stitches when I quilted the purse. The front and the back are different, the front is pieced and the back is appliquéd with buttonhole stitches.
I can´t decide which is my favorite, it´s to hard, but I don´t have to.
There are two pockets inside the purse and an inner bag, which are closed with strings.
The purse was very fun to sew, I loved to play with the embroidery stitches.