10/16/2010

Utmaningen/ The challenge quilt


I dag var första dagen på vår utställning och vinnarna på utmaningen att sy en kvilt på temat Fräckt och läckert skulle avslöjas.

Jag vann första pris och jag är jättelycklig. Nu kan jag lägga ut bild på min quilt

Damen som verkligen njuter av dagen och av en läcker bakelse. Många av applikationerna är tredimensionella och handsydda, men en hel del är sytt på maskin.
Priset är en fin symaskin från Singer, som skänkts av en affär i Malmö.
I´m so happy Iwon first pris in the show ín a quilt challenge with the theme cool and dainty.
I won a Singer sewing machine and I just can´t believe it.
Most of the the applique is 3-dimensionell and I think I have caught the theme well with the lady sitting in the sofa enjoying the day and the delicious cake.

10/14/2010

Självporträtt klart / My selfportrait is done


Som det sista projektet som gjordes klart är sytt självporträtt. Jag har varit på kurs hos Ulva Ugerup med titeln Sy dig själv. Sagt och gjort, använde en bild och försökte göra den så lik som möjligt. Fast de små krabaterna, som man ser huvudena på fanns inte med på bilden.

Det är mina kära nymfparaktiter Sixten och Hugo som klättrar upp på min rygg.

Eftersom jag älskar grön färg, så finns det naturligtvis gröna inslag i min bild.
Ja, jag har gröna glasögon.
I have been at a class for Ulva Ugerup learning to sew a selfportrait.
As my favorit colour is limegreen, the portrait is in that colour. The parakeets coming up behind my shoulders are named Sixten and Hugo. It was fun to make this picture and I have finished it yesterday, just in time for the show at our guild.

10/12/2010

Ett UFOHäftiga Sexkanter/Hexagon Love


Så har ytterligare ett UFO försvunnit från syrummet. I början på året blev jag förälskad i Amy Butlers häftiga täcke med enorma sexkanter.Inte är det vackert, men ordet är häftigt.

Toppen sydde jag klar i våras i Fegen, men sedan har det fått ligga.

Tänk vad utställningar kan sätta fart på en att färdigställa UFOs.

Jag har följt formen på sexkanterna när jag kviltat med vanlig raksöm med en tråd som byter färg, Sulky Blendable. Täcket är inte litet,
160x 170.
One more UFO is finished, Amy Butler`s Hexagon Love from fabric designed by Amy.
I fell in love in this design and yes it´s not beatiful. I think it´s cool.The size is 34x38 inches.
I love it!!!!!

10/10/2010

Patchwork änglar/ Jim Shore´s angels
Förra året fick jag se att Jim Shore, som gör de i USA mycket populära patchworkänglarna hade designat en tygkollektion. Dessutom fanns det ett mönster till en trevlig quilt, där man använde två paneler och tyger från samma kollektion.


Jag köpte tygerna, skar till allt ett halv år senare, trodde att jag skulle hinna med att sy toppen på en sytillsammans helg i Fegen.
Men jag hann inte påbörja den, sydde en annan quilttop i stället. I somras sydde jag i hop alla bitarna och sedan blev den liggande.
Men sedan fick jag bråttom och nu är den quiltad och klar. Jag har också dekorerat den med jojos, kul att göra, men tar en hel del extra tyg. Quilten är i huvudsak quiltad med mönstersömmar, utom runt änglarna som jag quiltat för hand.
Så skönt att ännu ett UFO har försvunnit från syrummet.
I bought fabric designed by Jim Shore last year. I also found a pattern design for this line and started to sew some months ago. Then it became an UFO for some months but a quilt show is a good motivation to get things done and now it´s quilted and finished. I´m satisfied with the result and think it´s a lovely quilt.