5/28/2010

Lite mer aktiviteter från migI kväll skar jag till ytterligare än väska Margo från Lazy Girl Design. Jag har redan sålt den första väskan till en god väns fru. Har sedan tidigare lovat sy ytterligare en väska till henne. De tidigare väskorna har hon älskat och slitit ut tills de gick sönder.Nu syr jag en väska i lila till mig, en av mina favoritfärger, den andra är limegrönt.


Av resterna när jag skar till väskan blev det en liten necessär med rynkad/veckad framsida. Den rynkade framsidan syns inte så bra på bilden. Den var jättetrevlig att sy, kommer förmodligen att bli fler med samma stuk.Mönstret hittar ni här http://www.noodleheads.blogspots.com/ sök efter gathered clutch tutorial.


Sedan har jag beställt lite mer Kaffe Fasset tyger, hade slut på en del prickiga tyger samt bastygerna i lila och limegrönt. Jag fick söka lite på http://www.quiltshops.com/ innan jag hittade de prickiga tyger jag ville ha. Den kollektionen kom för något år sedan och eftersom de flesta tygerna är färskvaror kan det ibland vara svårt att hitta för att komplettera.


5/27/2010

Ny väska från Lazy Girl

Jag hade beställt för en månad sedan Lazy Girls Designs nya väskmönster, väskan Margo.Ettersom jag hade semester i dag, var det inget som kunde hindra mig att börja sy tidigt i morseDet är ett jättebra mönster, mycket pedagogiskt och lätt att sy efter.Väskan är klar, bara lite bling bling i blixtlåset som saknas.Margo är praktisk, två fickor fram, stängs med blixtlås, och massor av fickor inuti.Jag har sytt i tyger designade av Kaffe Fasset, men eftersom det är nästan likadana tyger i sommarväskan som jag sydde i fjor, kommer jag att sälja denna till min arbetskamrats fru, som tidigare köpt väskor av mig och slitut ut dem till trådarna.Den sitter jättebra på axeln, så Joan Hawley har gjort ett toppenjobb med sin design.Sytt igen


Hej

Jag har roat mig med min nya symaskin, Janome Horizon 7700, som förresten jag döpt till Josephine, tycker att det passar på henne.

Jag har färdigställt en stor löpare, använt en charmpack, två 25 cm bitar och enfärgat matchande tyg från Stoff och Stil. Stoff och Stil har förresten en fantastisk sortering av enfärgade bomullstyger, som dessutom håller bra kvalitet.

Tygserien från Moda är designad av en firma French General, som gör lite gammalmodig design, men huh så läcker.

Jag rekommenderar ett besök på webshopen, där kan man dregla länge.

De säljer också smyckeskit, helt underbara och behovframkallande.

Här är förresten adressen till deras hemsida http://www.frenchgeneral.com/

Löparen är stor och kommer att passa på mitt matrumsbord. Jag har testat diverse olika mönstersömmar, jättekul. Har en hel del charmpack, som jag troligtvis kommer att använda till olika dukar och löpare, eller varför inte en kudde


5/23/2010

At last


I had forgotten my blog but here is at last an update from me.

I have two weeks ago bought a new sewing machine a Janome Horizon 7700, a scandal beauty in red but she behaves very well.
I have quilted a quilt in lap size with several large one patches from Kaffe Fasset fabrics. I have found the pattern in Mc Call Quilting and as I love Kaffe Fasset fabrics this was a quilt for me.

I will tomorrow continue with getting some order in my sewing room, as my scandal beauty must have an appropiate place to live in. LOL

I´m very satisfied with the look of my latest quilt and I have another quilt top with Kaffe Fasset´s fabrics to take care of.