12/27/2013

Syr till en utmaning / Sewing for the Kona Cotton Bloghop

Eftersom juldagarna är över, nästan i alla fall har jag börjat sy på min Kona Cotton utmaning.
Vi skall bara sy i enfärgade Kona Cotton tyger och jag har redan sytt en liten kvilttop och har startat på min andra. Utmaningen startar den 7 januari Här.
Min sömnad skall jag visa på min blog den 15 januari, men jag kan lämna ett litet smakprov nu på det andra projektet. Det är väldigt kul att sy och jag syr helt utan mönster och syr bara efterhand som det faller sig.
Jag var i dag på Stoff och Stil och den affären har verkligen ett stort urval av enfärgade tyger, visserligen är det bomullstyget lite kraftigare än Kona Cotton, men eftersom det är svårt att hitta enfärgade tyger i många nyanser i de svenska lapptäcksaffärerna , så får det fungera bra så länge tills Kona Cotton eller andra enfärgade kvalitetstyger finns att få tag på i lapptäcksaffärerna. Men det gäller också för affärerna att visa hur fint det kan bli att sy med enfärgade tyger.

I have started to sew for the Kona Cotton blog hop that will start 7th January Here.
It is sew fun to work with the solid fabric and I have already finished the top for one small project and started on a second one. It is difficult to find solid fabric at the LQS so I had to buy from internet shops in US.
I will give you a sneak peak of one of the project, that I sew as I go, LOL. My day is the 15th of January, so there are some more days to play.12/23/2013

God Jul Merry Christmas

Så fort det här året har gått och nu har mina tomtar tittar fram ur vrårna på nytt.
Jag vill bara önska er alla en God jul och ett mycket gott nytt kreativt år. Här kommer några bilder på mina tomtar och blommor i de gamla tomtekrukorna.

This year has really hurried away and my santas have have been awaken from their deep sleeps.
Most of my Santas are old and hand made, even the flower pots have been here several years, I think they are at least fifty years old
I wish you all a very merry Christmas and a good creative new sewing year.