4/30/2011

Lite nytt på gång / Something new in my sewing room


Det underbara vädret har medfört att syrummet har inte fått så långa besök. Jag fortsätter med mitt stora UFO, men nu måste jag sy ihop fler block på maskin, innan jag kan fortsätta med handsömnad. Jag tycker mycket om att sitta och sy för hand och njuta av solen på min balkong.
Jag har faktiskt sytt ihop några sexkanter som skall bli en necessär. Inga stora projekt när det gäller sy över papp, men jag har i alla fall gjort ett försök. Det kommer inte att bli my cup of tea, men nu hoppas jag att det kan bli en fin necessär av det hela.
Förutom ett hemligt projekt som jag inte kan visa här, har jag börjat leka lite med några hundar från ett Laurel Burch tyg och linnetyger i lila och limegrönt. Laurel Burchtygerna har jag haft ett längre tag, tyvärr svåra att hitta nu.
Det skall bli en väska i en modell som jag länge velat sy.Fast utsidorna är egen design. Tygerna fick tala. Så här blev den ena sidan av väskan. Den andra är lila med applicerade fyrkanter. Men den är inte klar för tråden tog slut.
Not so much sewing in my sewing room nowadays. The sunny and warm weather has made me being outside enjoying the weather. But I have made some handsewing English Paper Piecing sitting on my balcony. I´m not a great fan of EPP, but I might enjoy small projects as small purses and pouches.
Yesterday afternoon I started to play with some Laurel Burch fabric and linen in purple and lime. It will of course be a new purse. I have finish one side of the purse and will have the other done today, but I run out of thread.
I will take a tour on my bike and buy some more thread before lunch and hopefully continue sewing late in the afternoon.