10/29/2010

Ytterligare en påse /One more purse


Så blev det ännu en påse, när jag var i farten. Denna påse är sydd i helt nya tyger från Moda, Bliss, en serie med klara färger.

Nu har jag gjort också gjort mönster till påsen, som Veronica kommer att sälja på symässan nästa helg. Tänk vad tygvalet kan förändra. Denna blev helt annorlunda än den som jag sytt i Kaffe Fassettyger. Kolla avslutningen på banden, dekorativt och enkelt.
Another sewing purse, this time in Moda Bliss.
I have also made a pattern, but only in Swedish.
Check out the endings of the ribbons, very easy to make and decorative.


10/27/2010

Sypåse i Kaffe Fasset tyger /Sewing purse in Kaffe Fasset fabricJag kan inte få nog av sypåsar eller rättare sagt låta bli att hitta på nya. Denna gång blir det inga broderier, utan allt är maskinsytt. Eftersom jag gillar de små gamla svarta symaskinerna, fick det bli en sådan liten raring på en hjärtficka. Jag har också gjort mönster denna gång och kommer att sy upp en påse ur en ny tygserie Bliss, som Veronica kommer att ha med sig till symässan i Stockholm om drygt en vecka.


Påsen var jätterolig att sy och det hade varit ännu roligare om inte symaskinen hade bråkat med mig.
Lägg märke till avslutningen på satinbanden. Det är helt enkelt två knappar som är hopsydda med banden emellan. Jag tyckte det var en trevlig avslutning i stället för att knyta ihop dem.


Om ni skall till symässan kan ni kolla upp den hos Veronica, som också kommer att ha mönster till den lilla änglakvilten och änglapåsen, som vi hade på Öresundsquiltarnas utställning.

I can´t get enough of purses even sewing purses. I must admit that I have most fun making the design and see how it will turn out when a purse finally is done

As I love the small black Singer FW, I think it would be fun to have a black sewing machine on the pocket formed as a heart on my sewing purse.

The purse is made of fabrics from Kaffe Fasset´s design and it will surely make everyone happy to look at.

The buttons at the ends of the ribbons are a neat way to hide the ends.

I have also made a pattern in Swedish, but maybe I should start to make patterns in English.