10/14/2011

Henrietta på väg / Henrietta Whiskers


Trots en förfärlig hosta har jag ändå tillbringat några timmar vid symaskinen. Jag har sytt ihop blocken, sytt på de innersta bårderna. Syabstinensen är mycket stark.
Det behövs mycket pressande innan jag fortsätter, men tyckte ändå det var kul att visa hur det artar sig.
Den yttersta bården, som enligt mönstret skulle sys av ett tyg, kommer jag att sy av resterna på den FQ bunten, som jag i huvudsak använt. Sedan kommer kråkorna att flyga lite här och där.
Quilten har så här långt varit jättekul att sy.
I have put all the blocks together and completed with the innerborders. The remaining outer border will be pieced from the left overs of the FQ bundle that I have used in the quilt top.

10/12/2011

Henrietta Block 9


I går var jag hos ortopeden för kontroll. Jag fick då också se vad man satt in i mitt ben, en platta och flera stora skruvar av rostfritt stål, totalt ca 3-4 hg. Så nu blir det att ta med utskrift av en röntgenbild när jag skall flyga nästa gång.
Doktorn var nöjd och jag tycker att allt är på gång nu. Igår fick jag också klart det sista blocket, så jag får se om jag hinner med att börja sy ihop blocken idag. Jag skall först ner på stan och luncha med en f.d arbetskompis och sedan skall jag till Arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetssökande.
I met my doctor yesterday and he was very satisfied with the healing process for my leg. I´m also very content with my rehab and I´m walking better for every day.
The last block of Henrietta Whiskers is done and I´m looking forward putting it all together.

10/10/2011

Henrietta block 8 /Henrietta block 8 is done


I går blev det en del handsytt. Block 8 i Henrietta Whiskers är nu klart. Som vanligt jättekul att sy.
I have finished Block 8 in Henrietta Whiskers, only one more block to go.