5/05/2014

Jag kviltar, liten tjuvtitt / I am quilting a sneak peak

I går började jag frihandskvilta min stjärnkvilt, som består av tolv stjärnor, som jag satt ihop med mycket vitt tyg, så där är massor med negativa ytor att arbeta med.

Jag har hittills kviltat nio stjärnor. Efter lite problem med trådspänningen är jag nu nöjd med den.
Som undertråd har jag Bottom Line färg taupe, dvs mörkbeige, som försvinner bra i den hopsydda baksidan av de mönstertyger som ingår i framsidan. Kvilttråden är Sulky/Gutermann 30 wt och nålen är en topstitching nål. Jag som tidigare haft problem med att tråden går av, har inte haft trådbrott en ända gång, men då har jag använt vanlig 80/12 nål. Det är så kul när det inte blir några stopp, så man nästan glömmer att vila. Här är bilder på två block.Den negativa ytan tar jag, när stjärnorna är färdigkviltade.


I have started yesterday to FMQ my star sampler quilt top with twelve different  blocks. I have constructed the quilt with lot of negative space to quilt.
Bobbin thread is Bottom Line in color taupe and over thread is Sulky /Gutermann 30 wt and these two different quality of threads are working good together for me. I am using a top stitch needle and as I am used to have thread to brake now and then, there hasn´t been any this time. There are three blocks left to quilt before I will start to quilt the negative space.

It is so fun when the FMQ goes so smoothly. Below pictures from two blocks.


Och eftersom det är måndag länkar jag till Eva / Bambi.

As it is Monday I link to Eva/ Bambi.

Ha det så bra där ute i stugorna.
Have a great Monday.

Britt-Inger7 kommentarer:

 1. Bottom Line tråden har varit en för mig okänd tråd ända fram till nu och jag kan säga att jag är frälst!!!!
  Tack B-I för du vill INSPIRERA oss alla med att kanske sy stjärnor och för du länkar till Visa och Berätta,måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Jättefina stjärnor och kviltning, bra information om tråd och nål vid din FMQ. Förstår det kändes skönt att slippa trådavbrott! Kram

  SvaraRadera
 3. Dessa underbara tyger i vackra stjärnor.Skönt att det löper på utan av-(tråd-)brott.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Men vad snyggt det blir med allt det vita omkring. Gillar färgerna du använt i dina stjärnor. Ser fram emot att se hela. Må så gott.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga stjärnor! Ser fram emot att få se hela kvilten en dag. Kram Kerstin

  SvaraRadera
 6. Superfint, lycka till med fortsättningen!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Visst är det fint med stjärnor. Jag håller själv på med stjärnor i en quilt som heter Night Sky så jag har svart botten.

  SvaraRadera