7/22/2012

Tekniktäcket / My sampler quilt

Så har det äntligen blivit torrt ute på gräsmattan och jag har kunnat fota mitt tekniktäcke. Jag och Karin gjorde ett månadstäcke med olika storlekar på blocken och med olika tekniker för Öresundsquiltarna 2011. För drygt en vecka sedan hade jag kviltat färdigt det på maskin. Alla tygerna på framsidan och de flesta på baksidan är designade Kaffe Fasset. Som ni kanske vet älskar jag starka färger, men denna gång valde jag till mesta delen milda färger, som var en utmaning för mig. Jag har för det mesta kviltat med raksöm strax innanför diket och sedan har jag kviltat i mellanremsorna med mönstersöm. Eftersom blocken är så olika stora, fick mellanremsorna också ha olika bredd, vilket vållade lite huvudbry beträffande kviltningen.
Men jag är jättenöjd med resultatet och trots de olika teknikerna, tycker jag att det blev ett underbart täcke, lent och mjukt. Sedan gillar jag den skarvade baksidan.
My sampler quilt for my guild Oresundsqultarna is finally done. My friend Karin and I have designed the quilt as a BOM 2011 for the guild as a class with several piecing technics. I have used fabrics from Kaffe Fasset . I have quilted it by machine, with simple straight stitches  in the blocks and embroidery stitches in the sashings. It turned out very well and I am proud of the result and I love the pieced backing.
Tekniktäcket framsida Sampler quilt front

Close

Skarvad baksida Pieced backing

9 kommentarer:

 1. Så vacker!!! Fina färger!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt. Och färgerna är helt underbara.

  SvaraRadera
 3. Härligt täcke. Annika

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert täcke!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart täcke!

  SvaraRadera
 6. Äntligen tid att kommentera ditt underbara täcke.
  Läckra färger.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 7. I've never liked Fassettprints, but this I really like! Great job!

  SvaraRadera