6/19/2011

Rapport från sjuksängen / From my bed at the hospital


Nu är det snart en vecka sedan jag blev påkörd och bröt mitt knä. Det är inte så kul att hoppa och balansera på ett ben i troligtvis tre månader. Jag blev omgipsad i går och har ett knallrosa gips.
Bara det lilla kan glädja. Jag får inte belasta mitt skadade ben på tre månader, som numera har en metallplatta och ett antal skruvar i sig.
Jag kommer hem på tisdag eftermiddag och skall försöka klara mig med hjälp med dusch och påklädning från kommunen de första veckorna. Inköp och städning och diverse andra praktiska grejer har mina goda vänner erbjudit sig att hjälpa till med.Sedan blir det att
äta diverse färdigrätter, som värms i mikrovägsugnen.


I fredags hade Veronica på @veronicas inbjudit till After Work, där det vankades diverse delikata tapas. Jag hade verkligen sett fram emot att deltaga i detta , då hon skulle presentera min och hennes Mosaikquilt, som vi sytt under den senaste månaden.
Men jag kan visa bilder på min quilt här och är väldigt nyfiken på Veronicas quilt, som är går från ljust grått till svart, medan jag har valt att leka med alla regnbågens färger. Mönster till quilten finns att köpa hos Veronica, där båda quiltarna också finns.
I´m still at the hospital but will come home coming Tuesday. It will take three months until I could use my left leg, after the surgery has done his business. During this time I will be a master to balance with one leg and to make everything in an for me odd way.
It will take some time before I could use my sewing machine, but it could have been worse.
Together with the LQS I have made a new quilt which I have named Mosaique quilt. My quilt with colours from the rainbow and Veronica´s in light grey to dark. You could use the tinest scraps in different shapes and play with the colours in the scraps. It´s very fun
We have used zigzag stitches to appliqué the scarps to the background fabric with batting and backing under and thus the block will be quilted at the same time.

9 kommentarer:

 1. Vilket underbart täcke, vilka härliga färger. Hoppas det går bra för dig när du kommer hem, du har i alla fall en bra anledning att sitta och göra handarbete ;-. Jag hoppas verkligen bilisten får sitt straff.

  SvaraRadera
 2. Jättehäftigt täcke! Vilken otur du haft men tur att änglavakter finns. Kram och krya på dig! Lillemor i Grästorp

  SvaraRadera
 3. Anonym19.6.11

  Så underbar quilt. Lycka till nu när du kommer hem. Reidun

  SvaraRadera
 4. Ett riktigt läckert täcke Du sytt.
  Så trist med skadan Du råkade ut för. Krya på Dig
  Marianne

  SvaraRadera
 5. Verkligen en trevlig quilt...så roligt med alla dessa småbitar! Krya på dig nu och framför allt belasta inte ditt knä, kan du inte få en s.k arbetsstol att ha hemma i lägenheten att köra kring med? Kram...

  SvaraRadera
 6. Nämen!! har du blivit påkörd......usch vad trist och hemskt!!! Men jag kan läsa att du är optimistiskt lagd....ROSA GIPS :o) det är en riktig QUILTING LADY som tänker så!!!!

  Superhäftig mosaikquilt. Den vill jag absolut sy...ska kolla efter mösntret.
  KRAM och kämpa på!!!!!!

  SvaraRadera
 7. Anonym19.6.11

  The mosaikquilt is gorgeous! Nice job Britt-Inger!

  Get yourself well--being in the hospital is not fun! We want to see you in April, so take care of yourself!

  Marilyn

  SvaraRadera
 8. Vilket elände du har råkat ut för. Jag önskar det kunde gå fortare för dig att läka, men det är så klart ett önsketänkande.

  Ditt mosaiktäcke är helt underbart.

  SvaraRadera
 9. Underbart täcke du gjort härligt.
  Krya på dig kram Milly

  SvaraRadera