10/21/2011

Mitt första tovningsförsök / My first trial to felt woolJag köpte förra lördagen garn och mönster till en tovad väska. Stickat har jag gjort varenda kväll på stickor nr 7 med 100 % ullgarn Fritidsgarn och det blev en stor grön säck.
Och superlånga grönt band och ett mindre till att stänga med.
Igår försökte jag då med tovningen i tvättmaskin 60 grader och med grönsåpa tillsammans med ett väl använt badlakan och ett par jeans.
Spänningen var olidlig och ut kom en mindre filtad påse. Jag blev jättenöjd med resultatet men tyckte nog att den var lite väl stor ändå. Idag åkte jag ut till garnaffären Ulletuss i Malmö, där jag köpt material och mönster, för att kolla med modellen. Mycket riktigt, det blir att tova en gång till så väskan blir mindre och stadigare. Sedan skall jag fodra den och fixa till den, men jag tror att den blir bra och färgen är bara så skönt grön.
I have for the first time tried to felt a purse in wool yarn. It was so exciting to find out the result, but I thought the purse is to big and I have to felt it once more in the washing machine.
I love the colour and the texture of the purse and I think it will be a lovely purse after the second felting and after lining of course.

2 kommentarer:

 1. Snyggt o härligt grön!
  Kram o trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Fine farger, skal bli spennende å se etter neste tovning.
  Det er alltid en vurdering på hvor hardt tovet det skal väre. Foret vil også gjöre den mere stadig.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera