11/22/2011

Mackat min julquilt /Sandwiched my Christmas quilt


Det har verkligen varit lite aktiviteter här i systugan. Jag har konstruerat och sytt ett mindre barntäcke av ett charmspaket och bakgrundstyger och lagt samman det för senare kviltning. Har passat på att ta bilder under tiden för att fixa med beskrivningen senare. Sedan har jag sytt klart min julsoffquilt med Loralieänglar, sydde en restbaksida, lite mer jobb mer roligare tycker jag.
Jag har mackat detta också, så det är klart för kviltning i nästa vecka. Men till börja med skall jag kvilta för hand i konturerna runt änglarna, för att de små sötnosarna skall framhävas.Resten kommer att maskinkviltas.Nu har jag inga ursäkter längre för att sätta igång med städningen och plocka fram ljusstakar och annat till advent.
I have really been busy sewing during the last days. I have been playing with a charmpack and white solid for the background. The result has been a big baby quilt which now is sandwiched and waiting for quilting, maybe next week. And then I have finished the quilttop with the cute angels designed by Loralie, pieced the back and sandwiched it. I will accent the ladies with handquilting, but the most of the quilting will be made by my sewing machine. I will cuddle in this quilt in my sofa during Christmas.5 kommentarer:

 1. Tanterna är härliga!! kram

  SvaraRadera
 2. Det blir en härlig soffkvilt med Loreleitanterna! Kram

  SvaraRadera
 3. Den blir frekk.... :-)
  Fine farger, passer bra med svart til resten av fargene.

  SvaraRadera
 4. Lovely! I hadn't seen those Loralei ladies before. They make a very pretty Christmas quilt!

  SvaraRadera
 5. Ser ut att bli en härligt underbart kvilt.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera