9/06/2010

Utställning i Fredrikssund/Quilt exhibition in Fredrikssund


Det har varit ett underbart väder de senaste dagarna. Och förutom solen som lyste över mig, så blev det härliga strålande quiltupplevelser under helgen. I lördags hade Öresundsquiltarna sitt ordinarie månadsmöte, som dessutom var årsmöte. När årsmötesförhandlingarna hade en av medlemmarna med sig förslag och mönster till nya namnbrickor. Det var verkligen full sömnadsaktivitet bland de sextiotalet närvarande kvinnorna som ansåg sig behöva nya namnbrickor.

Varje år den första helgen i september har Else Michelsen som har kurser över hela Själland en utställning av elevernas arbeten och det är en händelse som jag verkligen inte vill missa.

Så i går tog jag och två vänninor tåget till Fredrikssund och Langes Magasin, där utställningen var. Och det var verkligen färggranna och välsydda alster som visades är. Vilken positiv energi som man laddades med och så mycket inspiration.


Bilden är på samma täcke som fanns på reklamaffischen. Titta och njut

När vi blivit mätta på alla underbara quiltar mättade vi våra magar med Stjerneskudt, dvs stekt och kokt spätta med ett berg av pillede rejer. Jättegott tillsammans ett stort glas dansk öl.

We were yesterday on a trip to Fredrikssund in Denmark to a quiltshow with quilts from Else Michelsen and her classes. The teacher and her pupils are very fond of the fabric designs of Kaffe Fasset and there were many quilts which have given me many ideas how to create from my Kaffe stash. The quilt above is a play with squares and circles. I think a play with circles were the theme for this year.

1 kommentar: